Казанлък.ком: Кафе пред Полицията и биричка пред Прокуратурата в подкрепа на Жоро Манев

В часа на призовката на Жоро Манев да се яви в полицията днес като обвиняем по досъдебното производство във връзка с репортажа му за наводненията колеги журналисти от Казанлък и Стара Загора и приятели се събрахме пред РУ Полиция в Казанлък да изразим колегиалната си подкрепа към журналиста на Пресс ТВ. Въпреки, че казанлъшката прокуратура прехвърли случая на Окръжна прокуратура още на 1 април, а на 2 април Жоро бе поканен да научи, че насрочения за днес разпит като обвиняем се прехвърля на следствието и се отлага,  колегите му се събрахме на чаша кафе от уличния автомат пред  Полицията. От управлението слезе да поговори с някои от журналистите началникът на РУП Стойчо Крачолов. Случайно покрай групата мина и се спря за отделни разговори и бившият районен прокурор Владо Василев.

Жоро Манев пред камерите ни сподели: „Искам да изкажа едно огромно благодаря на колегите от журналистическата гилдия. Благодаря на всеки един, защото това обвинение не е обвинение срещу журналист в един малък град. Това е едно обвинение, което би било валидно за цялата журналистическа гилдия в България.“

Продължихме с импровизирания акт на протест, купихме си по биричка от близкия супермаркет и се събрахме да я изпием със символична сила пред сградата на Съда, където се помещава Районната прокуратура. Позвънихме на вр.и.д. Районен прокурор Кръстин Кацаров, който се е самосезирал и е образувал досъдебното производство по повод репортажа на телевизията и по което Жоро Манев щеше да бъде обвинен днес. Но прокурор Кацаров не вдигна телефона си.

За да не замърсяваме и размирисваме на лошо с недоизпитите си бири пред Прокуратурата, изхвърлихме кеновете в кошчето.

kazanlak.com

Медийна група Вис виталис благодари на журналистите и медиите за изразената подкрепа към нашия журналист Георги Манев.

http://www.kazanlak.com/news-17948.html

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram