„Казанлък Волей“ стартира шампионата при жените със загуба от „Левски“

„Левски“ София се наложи с 3:0  (25:21, 25:14, 25:20) над подмладения тим на „Казанлък“ на старта на волейболното първенство при жените.
Домакините стартираха без четири основни състезателки. Първата част започна успешно за тима на Казанлък, като възпитаничките на Деси Величкова диктуваха играта, почти до последно. Сините обаче показаха своите възможности, като обърнаха резултата и спечелиха гейма. В следващите две части, волейболистките на „Левски“ доминираха изцяло, като правеха разликата в точките огромна и затвориха мача с чиста победа.
Реализатор за успеха на Сините бе Ваня Върбанова с 12 точки. За „Казанлък“ най-резултатна бе Радостина Маринова с 10 точки. Веселина Григорова завърши с 9 точки.
Във втория кръг на  първенството – на 13 ноември, петък, от 18:00 часа, ВК „Казанлък“ приема у дома „ЙЕБ-Шумен 05″.

Дни преди старта на волейболното първенство в женския елит ръководството на ВК „Казанлък“ успя да финализира окончателно трансферите и да договорят за преминаването им в клуба на цели 6 нови попълнения от лятната селекция.
За сигурни нови попълнения вече могат да се считат центърът на варненския „Спартак“ Симона Минкова и Елизабет Георгиева – либеро, играла досега в тима на „Вида“ – Видин.
Привлечена беше и талантливата столичанка Янита Борисова от „Славия“, която играе на поста диагонал на разпределителя.
Други нови в отбора на казанлъчанки са и близначките от Шумен Елина и Христина Златеви. Ели е „четворка“ и играе като посрещачка, а сестра й Хриси се изявява като разпределителка.
В „Казанлък“  премина и още една много талантлива разпределителка, с което конкуренцията на този пост става изключително голяма. Това е Пламена Георгиева, която идва от тима на „Раковски“ от Димитровград.
Димитровградчанката има голям потенциал, който се очаква да се развие в пълен блясък и сила в Казанлък, смятат специалистие. Тя обаче ще се конкурира за поста на титулярната разпределителка и девическа националка Василена Папанова.
Повечето от новите попъления на „Казанлък Волей – Багира“ са на по 16 и 17 години, тепърва ще израстват като състезателки и за тях ще се говори, уточниха от ръководството.

„Имаме качествени състезателки, виждате, че не залагаме на гръмки имена. Взехме няколко млади и талантливи нови попъпления, селекцията ни бе подчинена на изграждането на млад и перспективен отбор, в основата на който ще бъдат предимно от момичета от казанлъшката волейболна школа, която вече е доказала своята продуктивност“, коментираха президентът на „Казанлък Волей – Багира“ Васил Аргиров и изпълнителният директор Деко Григоров.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram