И Казанлък се включва в Часа на Земята

Редица български институции, сред които Народното събрание и Президентството, вече потвърдиха участието си в световната инициатива Часа на Земята, която ще се проведе на 19 март от 20:30 до 21:30 ч. Акцията на WWF се организира за десета поредна година по цял свят и цели чрез символично гасене на осветлението хората да се замислят за опазването на планетата и разумното използване на нейните ресурси.По традиция институциите, които се присъединяват към инициативата, изгасят или приглушават фасадното си осветление, като по този начин подкрепят каузата.
До момента, над 70 български общини са потвърдили, че ще се включат в Часа на Земята, сред тях Казанлък, Мъглиж, Павел баня и Стара Загора.

В редица градове хората ще се съберат на централно място за да споделят часа, посветен на планетата. Тази година Часът на Земята е насочен към действията за климата. Призивът е всеки да използва влиянието си в социалните мрежи, за да насърчи приятелите и последователите си да се включат в усилията за намаляване на човешкото въздействие върху климата. Българските потребители могат да използват хаштаг #ЧасътНаЗемята, така всеки може да проследи какви послания са отправили. Хората, които ги е грижа за природата, са поканени пуснат свое видео, текстово или визуално обръщение, за да направят посланието си по-ефектно.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram