Иса Бесоолу: Българското розово масло и етеричните масла остават извън класификацията за опасни продукти! Показахме, че сме единни!

“Българското розово масло и етеричните масла остават извън класификацията за опасни продукти! Пореден успех за всички ни! Постигаме успех за България и нашият поминък – РОЗОВОТО МАСЛО!”, заяви кметът на община Павел баня Иса Бесоолу, след като оповести новината за окончателното Споразумение, постигнато между Европейската комисия, ниския парламент и Съвета.

“Благодаря на нашите евродепутати: Атидже Алиева – Вели, Искра Михайлова, Илхан Кючюк от ДПС/“Обнови Европа”, с които през февруари разговаряхме за проблема с класифицираното на течното ни злато и тогава те застанаха рамо до рамо до всички ни, за да защитим поминъка си и да не позволявам Долината да изчезне от картата на света! Благодаря за подкрепата на нашите народни представители, бизнеса, гражданите, на всички, благодарение на които положиха и усилията бяха съпричастни! За пореден път доказахме, че можем да сме едно цяло и да сме единни!”, допълва Иса Бесоолу.

Още февруари т.г. той получи от своя колега Жером Вио поканата за участие в Асоциацията на кметовете на европейските градове, в чиито региони се произвеждат етерични масла и незабавно изпрати своя положителен отговор. Така Павел баня се присъединява към другите европейски населени места, в които се отглеждат или произвеждат етерично-маслени култури и масла и които искат да защитят производството си.

И така до днес, когато стана ясно, че Европарламентът и Съветът са постигнали Споразумение относно новите правила за класифициране, етикетиране и опаковане на химически вещества и смеси, чрез което става ясно, че българското розово масло и етеричните масла остават извън класификацията за опасни продукти .

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram