Информационни бюлетини на ОДМВР Стара Загора за 16, 17 и 18 май 2014 год.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са  разкрити четири престъпления и са регистрирани две. В заведението за отрезвяване е настанео едно лице.

Разкрити престъпления

Във връзка с грабеж, извършен през месец май на 2012 година, при който от двора на основно училище в Стара Загора неизвестно лице бе отнело дамска чанта с лични документи, дебитна и 4 кредитни карти, два мобилни телефона и 110 лв. от 50-годишна старозагорка, криминалистите Първо РУП – Стара Загора установиха, че извършители на деянието са Г.Р. на 30 години от гр. Белозем и Н.П. на 25 години от гр. Костинброд. Работата по случая продължава.

Бързо полицейско производство е образувано на 16 май срещу М.М. на 28 години от Стара Загора за това, че  при претърсване в л.а. „Шкода Фабия”, управлявана от старозагореца са открити и иззети цигарена кутия, съдържаща найлонова торбичка с вещество, което при направения тест е реагирало на амфетамин и три прозрачни торбички, съдържащ бяло прахообразно вещество – амфетамин. Общото количество на иззетото наркотично вещество е около 2 грама.

На 16 май криминалистите от Първо РУП- Стара Загора извършиха претърсване в дома на Д.У. на 25 години от Стара Загора, при което са открити и иззети общо 45 дози  амфетамин, два обекта насипен и на бучки амфетамин, едно топче  метамфетамин с общо тегло около 50-60 грама, електронна везна, метална шпатола, банкноти на стойност 325 лв. и др. Д.У. е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Във връзка с отразена кражба на мъжка чанта с документи, яке и други вещи от л.а. „Фолксваген Пасат”, собственост на 49-годишен потърпевш, органите на реда от Първо РУП – Стара Загора установиха извършителите. Това са Т.Б. на 35 години от Варна и С.П. на 35 години също от Варна. Двамата мъже са задържани с прокурорско постановление за срок до 72 часа. Работата по случая продължава.

По-характерни престъпления

На 16 май около 13:04 ч в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за поставена бомба в  двора на спортното училище в Стара Загора. Изпратеният на място екип установява, че  в сградата по са били само преподаватели, които са изведени навън. При извършения оглед  взривно устройство не е открито. Образувано е досъдебно производство.

На 17 май във Второ РУП-  Стара Загора е получен сигнал от 70-годишен старозагорец, който заявил, че неизвестно лице е срязало двете гуми и счупило предното ляво стъкло на паркирания пред дома му на ул. „Августа Траяна” л.а. „Форд Фиеста”.

 ПТП

На 16 май около 12:30 ч по пътя от Стара Загора за Казанлък  се е движил л.а. „Рено Сценик”, управляван от Д.М. на 26 години от Казанлък. По време на движението си, преди разклона за с. Змейово, при силен дъжд и мокра пътна настилка, автомобилът попада в наводнен пътен участък, при което се получава явлението „аквапланинг ”(липса на контакт между гумите на колата и пътната настилка). В резултат на движението си с несъобразена с пътните условия скорост и аквапланинга, водачът губи контрол над управлението, излиза от пътното платно и се удря в задната част на паркиран под мостово съоръжение бус „Форд Транзит”, управляван от 55-годишен мъж от с. Александрово. В резултат на пътния инцидент са нанесени значителни материални щети по двата автомобила и пътуващия в буса 29-годишен турски гражданин е получил комоцио. Прегледан и освободен, без опасност за живота.

На 16 май около 11:50 ч по в посока запад по ул. „Хан Аспарух” в Стара Загора се е движил л.а. „Фолксваген Поло”, управляван от П.С. на 52 години от Стара Загора.  В същото време от източната страна на пътя пресича 85-годишна старозагорка, която автомобила блъска с предната си част. От удара пострадала е получила фрактура н черепа, настанена е за лечение с опасност за живота. Тестът за употребата на алкохол на водача е отрицателна.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора  са образувано две бързи полицейски производства и е разкрито едно престъпление. В заведението за отрезвяване е настане са настанени две  лица.

Бързо полицейско производство

На 18 май в РУП – Чирпан е образувано бързо полицейско производство срещу Д.И. на 42 години от с. Найденово за това, че около 02:40 ч управлява по бул. „Г.Димитров” в Чирпан л.а. „Рено” под въздействието на алкохол – 2,30 промила.

На 17 май в образувано бързо полицейско производство срещу И.С. на 25 години от Стара Загора за това, че около 21:30 ч управлява в парк М.М.Кусев,  по алеята към източната бариера , л.а. „Мерцедес” след употребата на алкохол – 2,05 промила.

Разкрити престъпления

На 18 май в РУП – Чирпан е получен сигнал от 30-годишна чирпанлийка, която заявила, че същия ден на домашния й телефон се е обадило непознато за нея лице, което се представило за доцент-доктор. „Докторът” заявил на жената, че дъщеря й  си е счупила крака и се нуждае от спешна операция за поставяне на два златни пирона, струваща 9500 лв. Парите трябвало да бъдат предадени на таксиметров шофьор, който ще дойде пред дома й. В резултат на бързата реакция на органите на реда от Полицейското управление в Чирпан е задържан 38-годишният И.Л. от Хасково. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУП – Чирпан.

По-характерни престъпления

На 17 май в РУП – Казанлък е получен сигнал от 27-годишен жител на с. Долно изворово, който заявил, че неизвестно лице е извършило кражба от имота му в с. Габарево на тухли, куфражни дъски, водоустойчиви платна, стяги за желязно скеле и неопредлен брой хюнебеци на обща стойност около 5000 лв.

На 18 май в РУП – Казанлък е получен сигнал за кражба от каравана. Потърпевшият заявил, че неизвестно лице е проникнало в караваната му, намираща се в района на язовир Копринка и е отнело от там рибарски принадлежности на стойност около 2000 лв.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора  е образувано едно бързоп олицейско производство и са разкрити две престъпление. В заведението за отрезвяване е настане са настанени три  лица.

Бързо полицейско производство

На 18 май  в образувано бързо полицейско производство срещу Й.Г. на 48 години от с. Хрищени за това, че на същата дата около 22:15 ч  управлява по ул. „Хрищян Войвода” л.а. „Рено 21” след употребата на алкохол – 1,32 промила.

Разкрити престъпления

На 18 май полицейски патрул на РУП – Казанлък извършва проверка на л.а. „БМВ”, управляван от Д.М. на 26 години от Стара Загора, както и на лицата пътуващи в него М.И. на 30 години, М.Т. на 22 години  и Г.Д. на 31 години – и тримата от Стара Загора. В хода на проверката, при извършен личен обиск, у Д.М.  е открит сгънат лист, съдържащ суха, зелена тревиста маса с тегло около 5 грама, която при направения тест е реагирала на марихуана. У М.И. органите на реда откриват сгъната цигара с  марихуана с тегло около 2 г.

На 19 май около 01:10 ч при обход на ул. „М.М. Кусев” полицейски екип от Първо РУП-  Стара Загора забелязва, че 17-годишерн младеж изхвърля на земята саморъчно свира цигара. При разговор с момчето от Харманли същият заявил на органите на реда, че изхвърлил цигарата с тегло около 1 грам марихуана, за да не я открият у него. 17-годишният младеж и придружаващият го 15-годишен негов съгражданин са задържани за срок до 24 часа в Първо РУП – Стара Загора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram