Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора за 09 април 2014

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е образувано едно бързо полицейско производство и  са разкрити  три  престъпления. В заяведението за отрезвяване е настанено едно лице.

Бързо полицейско производство

На 10 април в РУП – Раднево е започнато бързо полицейско производство срещу Р.З. на 46 години  от с. Трояново за това, че управлява л.а. „Мицубиши Лансер ” след употребата на алкохол – 1,21 промила.

Разкрити престъпления

На 9 април органите на реда от РУП – Казанлък извършиха претърсване в л.а. „Фолксваген Голф”, управляван от 24-годишната М.Х. от Казанлък и пътник в автомобила – С.М. на 28 години също от Казанлък. При претърсването в автомобила не са открити наркотични вещества. М.Х. доброволно предал на органите на реда 2 полиетиленови плика с общо тегло около 2 грама марихуана. При последвалото претърсване в апартамента на М.Х. в казанлъшкия квартал ”Изток”  е открита електронна везна, 7 празни полиетиленови плика и чифт латексови ръкавици. Претърсване е извършено и в гаражна клетка  в ЖК „Изток”, ползван от С.С.  – брат на М.Х., при което под задната седалка на мотопед „Пиаджо” е намерен плик с около 1 грам марихуана. С.М. е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Казанлък.

На 9 април органите на реда от УП – Павел Баня извършиха претърсване в л.а. „Рено Туинго”, управляван от А.Б. на 47 години от с. Габарево, при което от колата са иззети 5400 къса цигари без акцизен бандерол от марките „Феймъс” и „Валвет”. По случая е образувано бързо производство.

На 9 април полицейските служители от РУП – Казанлък извършиха претърсване  в къща, намираща се на ул. „Ненко Балкански” в Казанлък, стопанисвана от З.З. на 48 години от Казанлък, при което са иззети 28 600 къса цигари без акцизен бандерол от марките „Дон”, „Феймъс” и „Валвет”. З.З. е задържан за срок до 24 часа в РУП – Казанлък.    

По-характерни престъпления

На 9 април в РУП – Раднево е получени сигнал за кражба от гараж, намиращ се на ул. „Г.Димитров” в Раднево. Потърпевшият заявил, че неизвестно лице е проникнало в гаража му и е отнело от там перфоратор „Хамар” и „Хитачи”, телевизор, велосипед, самоделна машина за циклене на паркет, 40 л домашна ракия и 5 куфара с различни по вид инструменти. Образувано е досъдебно производство.

На 9 април в РУП – Раднево е получени сигнал за кражба от пейка, намираща се на площадка на ул. „Ив. Сакарски” в града. Потърпевшият – 36-годишен радневец, завил, че за времето от 17:30 ч до 19:30 ч неизвестно лице е извършило кражба на мобилния му телефон марка „Самсунг Галакси Кор”.

На 9 април в Първо РУП – Стара Загора е получени сигнал за кражба от автомобил, паркиран на бул. „Св. Патриарх Евтимий” в Стара Загора. Потърпевшата заявила, че неизвестно лице е разбило задното ляво стъкло на управлявания от нея л.а. „Рено Канго” и е отнело от там моторен трион за рязане на дърва.      

ПТП

       На 9 април в 13:17 ч в посока север-юг по бул. „Св. П. Евтимий” в Стара Загора  се е движил л.а. „Пежо 206 ЦЦ”, управляван от Ц.Г. на 25 години от Стара Загора. По време на движението си, на пешеходната пътека срещу ПГВМ „Ив. П.Павлов” водачката отнема предимството на движещото се по изкуствената неравност 14-годишно момиче от с. Бисер, обл. Харманли и я блъска. От удара пешеходката получава фрактура на двата крака, фрактура на черепа и нарушаване целостта на мембраната на дясното ухо. Настанена е за лечение в МБАЛ – Стара Загора без опасност за живота. Жената управлявала автомобила е тествана за употребата на алкохол като дрегерът не е отчел наличието на такъв.  

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram