Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора за 03 април 2014

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара е образувано едно бързо полицейско производство и са разкрити три престъпления. В заведението за отрезвяване е настанено едно лице.

Бързо полицейско производство
На 3 април е започнато бързо полицейско производство срещу И.И. на 56 години от Стара Загора за това, че на същата дата около 13:25 ч по бул. „Крайречен“ в Стара Загора управлява л.а. „Рено 19″ под въздействието на алкохол – 1,83 промила.
Бързо полицейско производство е започнато

Разкрити престъпления
Във връзка с отразени в бюлетини 17, 18, 26, 69, 70 и 83 от 2014 година грабежи на дамски чанти от жени в Стара Загора, полицейските служители от Второ РУП – Стара Загора разкриха извършителя на деянията. Това е криминално проявеният Д.С. на 25 години от Стара Загора. Същият е задържан за срок до 24 часа. Работата по документирането на цялостната престъпна дейност на лицето продължава.
На 3 април във Второ РУП – Стара Загора е започнато бързо полицейско производство срещу П.П. на 33 години от Стара Загора за това, че при извършения му личен обиск са открити найлоново пликчета, съдържащи около 5 грама прахообразно вещество- амфетамин и саморучно свита цигара с марихуана около 0,5 грама.
Във връзка с отразен на 1 април пътен инцидент станал на бул. „Никола Петков“ в Стара Загора, със смъртен случай, от проведените оперативно-издирвателни мероприятия извършителят е установен. Това е И.З. на 21 години от Стара Загора, който е управлявал л.а. „Мицубиши Паджеро“

По-характерни престъпления
На 3 април във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба на около 110 м проводник, извършена в района на кв. „Дъбрава“. Образувано е досъдебно производство.
На 3 април във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от апартамент в кв. „Три Чучура – север“. Неизвестно лице е проникнало в дома на потърпевшия от където е отнело настолен компютър с монитор и лаптоп.
На 3 април в РУП – Гълъбово е получени сигнал за кражба от къща в с. Главан. Потърпевшата заявила, че за времето от месец декември до 2 април 2014 година неизвестно лице е отнело от наследствената й къща телевизор, меден казан, ел. кабел, медна тава, три метални тави, ел. помпа за вода, водомер и са демонтирани два крана за чешма.
На 4 април в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от къща в с. Плоска Могила. Потърпевшият заявил, че неизвестно лице е проникнало в дома му и е отнело от там чанта съдържаща личните документи на съпругата на потърпевшия , сумата от около 200 лв. и два мобилни телефона.
На 3 април в РУП – Чирпан е получен сигнал за кражба от къща в с. Яздач. На място е изпратен екип, който установява, че неизвестно лице е отнело от стопанска постройка към къщата му електрожен, два ъглошлайфа, два моторни триона, 50 м ел, кабел и самоделна ръчна количка.
На 3 април в РУП – Раднево е получен сигнал за кражба от апартамент на ул. „Младост“ в Раднево. Потърпевшата заявила, че неизвестно лице е проникнало в дома й и е отнело от там 100 лв.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram