Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора за 01 април 2014

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара са разкрити три престъпления и са регистрирани три.

Разкрити престъпления
На 2 април полицейски екип на Първо РУП – Стара Загора извършва проверка на л.а. „Опел Астра“, управляван от Б.Д. на 25 години от Стара Загора. В автомобила е пътувал и друг старозагорец – Б.З. на 21 години. В хода на проверката унифо0рмените служители откриват в колата табакера, съдържаща три топчета с общо тегло около 3 грама – марихуана. Двамата мъже са задържани в Първо РУП- Стара Загора за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.
На 1 април полицейски патрул на Второ РУП- Стара Загора спира за проверка на бул. „Ц.С. Велики“ 25-годишния Ш.М. от Стара Загора, който заявил на органите на реда, че носи в себе си наркотични вещества. При извършения личен обиск на лицето в джоба на ризата му са открити 5 найлонови пликчета с общо тегло около 5 грама – канабис. Ш.М. е задържан във Второ РУП – Стара Загора за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.
На 1 април във Второ РУП- Стара Загора е получени сигнал от 20-годишен старозагорец, който заявил, че неизвестно лице е отнело паркирания пред дома му на ул. „А. Тошева“ в Стара Загора л.а. „Опел Корса“. След подаването на сигнала полицейски екип на Първо РУП – Стара Загора открива автомобила на ул. „Г.С.Раковски“. Образувано е досъдебно производство.

По-характерни престъпления
На 1 април в РУП – Казанлък е получени сигнал за кражба от помпена станция. Установно е,ч е неизвестно лице е проникнало в помпена станция, намираща се в местността „Ливадите“ в землището на с. Голямо Дряново и е отнело от там медни части от трансформатор за високо напрежение и една метална решетка с размери 175/145 см. Образувано е досъдебно производство.
На 1 април в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за телефонна измама. Потърпевшата – 79-годишна жена от с. Преславен била заблудена по телефона, че дъщеря й е със счупен крак и е необходима спешна операция струваща 7000 лв. В центъра на селото възрастната жена предала на непознато за нея лице наличните й 1300 лв. По случая е образувано досъдебно производство.
На 1 април в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от автомобил. На място е установено, че неизвестно лице е извършило кражба преносим компютър „Дел“ от паркирания на ул. „Георги Кюмюрев“ в Стара Загора л.а. „Ситроен Берлинго. “

ПТП
На 1 април около 23:35 ч на източния вход-изток на Стара Загора по бул. „Н. Петков“ в посока запад се д движило неустановено към момента моторно превозно средство. По време на движението си мпс-то застига и блъска движещият се в същата посока 80-годишен старозагорец. Пострадалият пешеходец е откаран в Спешен център – Стара Загора където по-късно е починал в резултат на политравма. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram