Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора за 14, 15 и 16 март 2014

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувано две бързи полицейски производства и са разкрити четири престъпления престъпления. В заведението за отрезвяване са настанени две лица.

Бързо полицейско производство
на 14 март в полицейското управление в Казанлък е започнато бързо полицейско производство срещу 30-годишния Л.П. от Казанлък за това, че около 23:55 ч управлява в с. Бузовград л.а. „Опел Вектра“ след употребата на алкохол – 1,25 промила.
На 15 март в РУП – Казанлък е започнато бързо полицейско производство срещу 20-годишния С.Х. от Казанлък за това, че около 00:20 ч управлява по бул. „23-ти Пехотен шипченски полк“ л.а. „Опел Астра“ след употребата на алкохол. Тестът на водача с дрегер е отчел 1.98 промила.

Разкрити престъпления
На 14 март в РУП – Чирпан е получен сигнал от 77-годишен жител на с. Гита, който заявил, че неизвестно лице е проникнало през счупен прозорец на дома му и е отнело от там 780 лв. От проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия извършителите са установени. Това са две деца на 16 и 14 години от с. Гита.
На 14 март във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 28-годишен старозагорец, който заявил, че за времето от септември 2012 година до началото на 2013 година познато за него лице е поискало да му купи лаптоп на изплащане като го въвежда в заблуждение, че ще си плаща месечните вноски. От проведените бързи оперативни мероприятия извършителят е установен. Това е И.И. на 32 години от Стара Загора. Същият е задържан за 72 часа с прокурорско постановление.
На 14 март във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 26-годишен старозагорец, който заявил, че за времето от 16 януари до 14 март познато за него лице противозаконно е присвоило лаптопа му „Aser“ и противозаконно го владее. След подаването на сигнала извършителят е установен и задържан. Това е И.И. на 32 години от Стара Загора. Същият е задържан за 72 часа с прокурорско постановление.
На 14 март във Второ РУП – Стара Загора е получени сигнал от 37-годишен старозагорец, който заявил, че на 10 март в автокомплекс в Стара Загора където работи неизвестно лице е нанесло побой на негов познат, след което непознатият го е подбудил да лъжесвидетелства. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия извършителят е установен. Това е И.И. на 32 години от Стара Загора. Същият е задържан за 72 часа с прокурорско постановление.

По-характерни престъпления
На 14 март в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 31-годишен жител на Раднево, който заявил, че неизвестно лице е извършило кражба на две акумулаторни батерии от т.а. „МАН“ и две акумулаторни батерии от т.а. „Мерцедес“. Двете возила са били паркирани на паркинг в кв. „АПК“ Стара Загора.
На 14 март в Първо РУП – Стара Загора е получени сигнал за кражба на автомобил. Потърпевшият старозагорец заявил, че неизвестно лице за времето от 9 до 14 март е отнело автомобила му „Пежо 205″ , който е бил паркиран в гараж в с. Загоре.
На 14 март в РУП – Казанлък е получен сигнал за това, че около 21:00 ч в двора на училището в гр. Крън неизвестно лице е нанесло побой над 38-годишен мъж също от Крън. Пострадалият е откаран в спешен център където е установено, че е получил фрактура на дясна подбедрица, без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.
На 14 март във Второ РУП – Стара Загора е получени сигнал от 66-годишна жена от с. Памукчии, която заявила, че неизвестно лице е извършило кражба от стопанска пристройка към къщата й на две овце.
На 14 март във Второ РУП – Стара Загора е получени сигнал от 54-годишна жителка на с.Маджерито, която заявила, че неизвестно лице е извършило кражба на около 75 м кабел стълбове, захранващи три къщи.
На 14 март е получени сигнал за кражба от къща в с. Змейово. Потърпевшата заявила, че неизвестно лице за времето от 8 до 14 април е извършило кражба от къщата й на 4 медни бакъра и една медна пръскачка.
На 14 март във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от апартамент в кв. „Казански“. От извършения оглед е установено, че неизвестно лице е проникнало в апартамента на потърпевшия и е отнело от там 15 евро.
На 14 март във Второ РУП – Стара Загора е получени сигнал за кражба от апартамент в кв. „Казански“. Неизвестно лице е проникнало в дома на потърпевшия и е отнело от там 4 долара.
На 13 март в РУП – Гълъбово е получен сигнал за кражба в с. Мъдрец, общ. Гълъбово. Потърпевшият заявил, че неизвестно лице е проникнало в дома му и е отнело от там мобилен компютър, зарядно към него, жична мишка и флашка за мобилен интернет – всичко на обща стойност около 1350 лв.
На 14 март в РУП – Казанлък е получени сигнал от жител на с. Ветрен, кйто заявил, че от дома му в селото е извършена кражба. На място е установено, че около 19:00 ч неизвестно лице е почукало на прозореца в дома му като казало, че продава дърва. Потърпевшият излязъл на пътя , за да види дървата, докато в този момент неизвестно лице е проникнало в къщата му и от джоб на яке отнема сумата от 200 лв.
На 15 март в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за поставено взривно устройство във фолк клуб, намиращ се на ул. „Пазарска“ в Стара Загора. На мястото незабавно е изпратен екип, който не открива взривно устройство. По случая се извършва проверка.

ПТП
На 14 март около 14:16 ч в РУП – Казанлък е получен сигнал от центъра за спешна помощ за пострадало при пътен инцидент лице. На място е установено, че неизвестен автомобил, движейки се по бул. „Ал.Батенберг“ в Казанлък блъска пресичащото пътното платно 6-годишно дете. След удара водачът качва в автомобила детето и неговия спътник – 30-годишен казанлъчанин, откарва ги в спешен център, след което си тръгва. От удара детето е получило охлузни рани в областта на главата и корема. Прегледано е и е освободено без опасност за живота.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е разкрито едно престъпление престъпление и са регистрирани две. В заведението за отрезвяване е настанено едно лице.

Разкрити престъпления
На 15 март в 07:44 ч в РУП – Казанлък е получен сигнал за прободено в областта на корема с нож лице, намиращо се в двора на кооперацията в с. Тъжа. На мястото е изпратен екип, който установява, че на същия ден, малко по-рано, в стопанския двор на селото е възникнал скандал между О.Я. на 59 години от с. Тъжа и П.Д. на 41 години от същото село. Скандалът пресанал в сбиване и О.Я. намушкал с нож в областта на корема 41-годишния мъж. П.Д. е откаран по спешност в МБАЛ – Стара Загора, където е настанен с опасност за живота. О.Я. е задържан. По случая е образувано досъдебно производство.

По-характерни престъпления

На 15 март в РУП – Раднево е получени сигнал за кражба от частен имот в с. Сърнево. Потърпевшият заявил, че за времето от 1 февруари до 15 март неизвестно лице е проникнало в метален гараж, негова собственост и е извършило кражба от там на електрожен и кабели с обща дължина от 25 м, две медни пръскачки, 50-метрова макара с кабел и две лозарски ножици.

На 15 март в УП – Гурково е получен сигнал за кражба. Потърпевшата заявила, че неизвестно лице за времето от 18:00 ч до 19:00 ч е отнело от къщата и в с. Конаре мобилен телефон „Нокия 2310″.

ПТП
На 15 март около 13:10 ч по път I-5 в пр. Шипка в посока север-юг се е движил л.а. „Опел Астра“, управляван от А.Т. на 26 години от Габрово. Поради движение с несъобразена с релефа на местността и интензивността на движението скорост , водачката губи контрол над управлението на автомобила, хлъзга се странично, навлиза в лентата за насрещно движение и удря движещия се в посока юг-север мотоциклет „Хонда Стийд 600″, управляван от 26-годишен мъж от с. Черганово. На мотоциклета се е возила и 22-годишна жена от същото село. От удара е пострадал водачът на мотоциклета – получил е фрактура на дясно коляно със скъсани коленни връзки, комоцио и множество охлузвания по тялото. Настанен за лечение в МБАЛ – Стара Загора. 22-годишната жена е с хематом на лява буза и комоцио. Оставена за наблюдение в МБАЛ – Казанлък, без опасност за живота. А.Т. е тествана за употребата на алкохол като теническото средство не е отчело наличието на алкохол.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е разкрито едно престъпление престъпление и са регистрирани две. В заведението за отрезвяване е настанено едно лице.

Разкрити престъпления
На 16 март около 17:10 ч полицейски патрул на РУП – Чирпан е спира за проверка на около километър от Чирпан л.а. „Фиат Палио“, управляван от А.С. на 36 години от Чирпан. В хода на проверката е установено, че в автомобила А.С. превозва акцизни стоки без бандерол – 11 кг нарязан тютюн. Образувано е бързо производство.

По-характерни престъпления
На 16 март в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за взломена кафе машина на ул. „Стефан Караджа“ в Стара Загора.От извършения на място оглед е установено, че неизвестно лице е извършило кражба от кафе машината на монетника с намиращите се в него около 50 лв.
На 16 март в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от къща в с. Дълбоки. На място е установено, че неизвестно лице е проникнало в избеното помещение на къща, собственост на 79-годишна жена и е отнело от там машинка за рязане на дърва, 20 кг захар и неустановено към момента количество стари медали.
На 16 март в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал кражба от къща в с. Дълбоки. Потърпевшият заявил, че за времето от 15 до 16 март неизвестно лице е проникнало в къщата му и е отнело от там 4 медни съда и 15 винкела. Потърпевшият заявил, че за времето от 9 до 15 март от стопанска пристройка към дома му са отнети и медни намотки и трифазен електрожен.
На 16 март в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за обгорена входна врата на апартамент в Стара Загора. На мястото е изпратен екип, който установява, че за времето от 14 до 16 април неизвестно лице е запалило входната врата на жилището на 63-годишния потърпевш и в резултат на това входната врата е частични обгорена, изгорели са домашни чехи и част от мокет в коридора. Образувано е досъдебно производство.
На 17 март във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за горящ автомобил в кв. „Казански“. На място е изпратен екип, който установява, че неизвестно лице е запалило л.а. „Ауди 80″, собственост на 43-годишен старозагорец. В резултат на пожара целият автомобил е изгорял. В близост до „Ауди-то“ са били паркирани още два автомобил, по които също има поражения. Л.а. „Тойота Корола“, управляван от 20-годишна старозагорка е с изгорял двигател, купе и двете леви гуми. Другият автомобил л.а. „Мазда 3″, управляван от 49-годишен старозагорец е с изгорели предна и задна десни врати, преден и заден десни калници, десен фар и десен стоп.
На 16 март в РУП – Казанлък е получен сигнал от 30-годишен жител на Казанлък, който заявил, че неизвестно лице е срязало двете задни гуми на автомобила му „Форд Мондео“, паркиран пред заведение в Казанлък.
На 16 март в 17:30 ч на кръстовището на ул. „Спортна“ и ул. „Тракия“ в с. Сърнево полицейски патрул спира за проверка л.а „Фолксваген Голф“, управляван от К.К. на 23 години от с. Сърнево, който отказва да му бъде извършена проверка. К.К. подава сигнал на тел. 112 за това, че проверяващите го са употребили алкохол. На мястото е изпратен втори екип, който извършва проверка на двамата униформени за употребата на алкохол. Дрегерът е отчел нула промила и за двамата униформени служители. К.К. е отказал да бъде тестван с дрегер за употребата на алкохол и се е държал арогантно. Задържан е в РУП – Раднево.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram