Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора 11 март 2014

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са разкрити десет престъпления са регистрирани осем престъпления.

Разкрити престъпления
На 11 март в РУП – Чирпан е получен сигнал за кражба от с. Свобода. Потърпевшият заявил, че неизвестно лице за времето от 1 до 6 март е проникнало в стопанска пристройка към къщата му и е отнело от там две медни тави и медна пръскачка. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия извършителят на кражбата е установен. Това е 17-годишен младеж от с. Свобода.
С прокурорско постановление за срок до 72 часа в следствения арест е задържан 18-годишният И.С. от Стара Загора, за който е установено, че е извършител на следните кражби:
-кражба на велосипед „Хоп Ридер“ от междуетажна площадка на ул. „Д.Караджов“ в Стара Загора;
-кражба от таванско помещение на ул. „Св. Княз Борис“ на две бутилки уиски „Балантайн“, една „Килберган“, две бутилки ракия“Бургас 63″, една бутилка ракия „Ловеч“ и шест бутилки олио;
-кражба на винтоверт от тавански помещения на ул. „Васил Левски“;
-кражба на велосипед „Кетлер“ от общо етажно помещение на ул. „Васил Левски“;
– кражба на велосипед „Спринт Родео“.
Във връзка с отразена кражба, при която неизвестно лице на 24 февруари е извършило кражба от частен дом на ул. „Чая“ в Стара Загора на мъжка чанта с ключ за автомобил, дебитна карта и лични документи, полицейските служители на Второ РУП – Стара Загора установиха извършителя. Това е И.С. на 18 години от Стара Загора.
Във връзка с отразена кражба на 60 м кабел от електрожен и ъглошлайф от къща в с. Ракитница, органите на реда от Второ РУП – Стара Загора установиха , че извършител на деянието е П.Б. на 42 години.
На 11 март в РУП – Казанлък е получен сигнал от 30-годишен казанлъчанин, който заявил, че две непознати лица извършват кражба на ел.кабели от складово помещение, намиращо се на ул. „Индустриална“ в града. На мястото незабавно е изпратен екип, който задържа едно от лицата 13-годишен младеж от Казанлък. При огледа на местопроизшествието отнетите вещи са открити – ел. кабели с обща дължина от 80 м. Другият извършител същи е установен,. Това е Р.И. на 42 години от с. Хан Аспарухово, който към момента се издирва. Образувано е досъдебно производство.
На 11 март в центъра на с.Овощник полицейски служители на РУП – Казанлък извършват проверка на 18-гидишния Г.М. от с. Черганово в хода, на която младежът предал 2 пакетчета с тегло 1 грам марихуана.

По-характерни престъпления
На 10 март в РУП – Гълъбово е получен сигнал от жителка на с. Главан, която заявила, че от необитаема съседна къща за периода от 22 февруари 2013г. до 8 февруари 2014 година неизвестно лице е извършило кражба на климатик, готварска печка и печка на твърдо гориво.
На 11 март във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от къща в с. Калояново. Потърпевшият заявил, че неизвестно лице е отнело от там 2 л вино, брадва, зарядно за акумулатор и ел. кабели с дължина 20 м.
На 11 март в РУП – Раднево е получен сигнал за кражба на мобилен телефон от двора на СОУ „Гео Милев“.Неизвестно лице за времето от 12:00 до 13:00 ч е извършило кражба на мобилен телефон „Самсунг Галакси s II Plus“.
На 11 март в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба на кабел. Изпратеният на място екип установява, че неизвестно лице е извършило кражба на оптичен кабели с обща дължина 20 м от път на около 300 м преди разклона за с. Дълбоки.
На 11 март във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба. Потърпевшият заявил, че неизвестно лице е извършило кражба на метални части за селскостопанска техника (садачка за зеленчуци) и за трактор МТЗ-80 от дворно място в кв. „Кольо Ганчев“.
На 11 март във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 60-гофишна старозгорка, която заявила, че неизвестно лице около 19:00 ч в района на казино „Палмс“ със сила е издърпало от ръката й дамска чанта с лична карта, две дебитни карти, очила портмоне с 8 лв. и 420 лв.
На 11 март във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от апартамент. Потърпевшата заявила, че неизвестно лице е проникнало в дома й на ул. „Христо Ботев“ и е извършило кражба от там на около 25 грама златни накити и 1500 лв.
На 11 март в РУП – Казанлък е получен сигнал за кражба от апартамент. Потърпевшата заявила, че неизвестно лице е проникнало в апартамент й в ЖК „Изток“ и е отнело от там около 30 грама златни накити и 295 лв.

ПТП
На 11 март около 01.15 по ул. „Отец Паисий“ в Гурково в посока север-юг се е движил л.а. „Фолксваген Голф“, управляван от неправоспособната И.Г. на 20 години от Гурково. Поради движение с несъобразена с пътните условия скорост (сняг и мокра пътна настилка) жената губи контрол над управлението на автомобила, удря се в бетонен стълб и напуска местопроизшествието пеша. От удара са нанесени значителни материални щети по автомобила и бетонния стълб. Малко по-късно полицейски патрул установява жената, управлява автомобила. Същата е тествана с дрегер, който е точел 0,53 промила.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram