Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора за 6 март 2014

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е образувано едно бързо полицейско производство и са разкрити три престъпления. В заведението за отрезвяване е настанено едно лице.

Бързи полицейски производства
На 6 март в Първо РУП – Стара Загора е образувано незабавно производство срещу Д.Ж. на 37 години за това, че при извършена проверка в къщата й в с. Бъдеще, жената доброволно предала наличните й акцизни стоки без бандерол – 45 кутии „Palladium blue“, една разпечатана кутия с пет къса цигари от същата марка и 18 кутии „Diva luxurius“.

Разкрити престъпления
Във връзка с отразена кражба на захранващ кабел тип 300х0,5 кв.мм от шахта на разпределителен шкаф в с. Ягода, органите на реда от РУП – Казанлък задържаха извършителя. Това е 59-годишният С.М. от с. Юлиево.
Във връзка с кражба, при която на 08.12.2013 година неизвестно лице бе извършило кражба на мобилен телефон „Самсунг Галакси“ от владението на 27-годишния старозагорец С.С., органите на реда от Първо РУП – Стара Загора установиха извършителя на кражбата. Това е Н.А. на 37 години от Стара Загора.
Цигари без акцизен бандерол иззеха криминалистите от полицейското управление в Казанлък. На 6 март при проверка в складово помещение на ул. „Марица“ в града, стопанисваното от Д.С. на 37 години са открити 105 кутии цигари без акцизен бандерол от марките „Famous“ и „Turquvise“.

По-характерни престъпления
На 6 март в РУП – Казанлък е получен сигнал от 41-годишна старозагорка ,която заявила, че неизвестно лице е проникнало в заложната къща, в която работи, в ЖК „Изток“ в града и е извършило кражба на 40 лв.
На 6 март в РУП – Казанлък е получен сигнал за кражба от къща в с. Овощник. При посещение на място е установено, че за времето от 20 февруари до 6 март неизвестно лице е проникнало в къщата на родителите й в селото и е извършило кражба от там на 1000 лв., 2000 паунда и около 30 грама златни накити.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram