Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора 14 януари 2014

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувани две бързи полицейски производства и е разкрито едно престъпление. В заведението за отрезвяване е настанено едно лице.

Бързо полицейско производство

В полицейското управление в Гълъбово на 14 януари е започнато бързо полицейско производство срещу 23-годишния М.Б. за това, че около 11:50 ч управлява в с. Разделна л.а. „Рено Меган“ под въздействието на упойващи вещества – канабис.

На 14 януари е започнати бързо полицейско производство срещу 34-годишния старозагорец С.С. за това, че управлява по бул. „Цар Симеон Велики“ в Стара Загора л.а. „Опел Астра“ след употребата на алкохол – 1,61 промила.

Разкрити престъпления

На 14 януари в полицейското управление в Гълъбово е получен сигнал за кражба от сградата на бившата фурна, намираща се в централната част на с. Обручище. на място е установено, че неизвестно лице е отнело от там два хладилника, множество метални елементи и захранващи ел. кабели. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия извършителят на кражбата е установен. Това е Я.Ж. на 54 години от с. Обручище. Мъжът е предал част от отнетите вещи с протокол за доброволно предаване. Я.Ж. е задържан за срок до 24 часа.

По-характерни престъпления

На 14 януари в РУП – Казанлък е получени сигнал от 33-годишна старозагорка, която заявила, че след като напуснала клиниката в града, където прекарала няколко часа е установила, че от джоба на раницата й е извършена кражба на портмоне с лични документи, дебитна карта и 20 лв.

На 14 януари в РУП – Казанлък е получен сигнал от 62-годишен жител на с. Бузовград, който заявил, че от паркирания му на бул. „Розова Долина“ в Казанлък л.а. „Опел Кадет“ е извършена кражба на акумулаторна батерия.

На 15 януари в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 24-годишен пловдивчанин, който заявил, че от паркирания му на ул. „8 артилерийски полк“ на служебен автомобил „Шевролет Спарк“ , неизвестно лице е отнело 1 000 лв.

На 14 януари във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за взломен лек автомобил, от който е извършена кражба. на място е установено, че от „Шкода Фелация“, управляван от 42-годишен старозагорец е отнета акумулаторната батерия и панел на авто- CD плеър.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram