Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора 9 декември 2013

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – СтараЗагора е образувано едно бързо полицейско производство, разкрито е едно престъпление и са регистрирани две. В заведението за отрезвяване е настанено едно лице.

Бързо полицейско производство

На 10 декември е започнато бързо полицейско производство срещу 34-годишната М.Р. от Раднево за това, че управлява по бул. „Св. Патриарх Евтимий“ в Стара Загора л.а. „Опел Корса“ под въздействието на алкохол – 1,45 промила.

Разкрити престъпления

Във връзка с кражба от частен дом в с. Ветрен. мъглижко, при която неизвестно лице бе отнело 250 лв., мобилен телефон със СИМ и дамски ботуши, полицейските служители от РУП – Казанлък установиха извършителя. Това е И.В. на 56 години от с. Ветрен.

Във връзка с отразена кражба, при която за периода от 28 октомври до 8 ноември неизвестно лице е извършило кражба на три метални врати от обект , намиращ се в землището на с. Тулово, полицейските служители от РУП – Казанлък установиха извършителя. Това е И.Д> на 27 години от с. Тулово.

По-характерни престъпления

На 9 декември в РУП- Казанлък е получен сигнал от жител на с. Ръжена за това, че неизвестно лице е проникнало в хранителен магазин в селото и е извършило кражба от там на касовия апарат с намиращите се в него 1200 лв., както и неустановено количество цигари. По случая е образувано досъдебно производство.

Сигнал за кражба от кафе автомат е получен на 9 декември в Първо РУП- Стара Загора. 38-годишният заявител съобщил, че неизвестно лице е извършило кражба на 25 лв. на монети от поставения на ул. „Хр. Войвода“ в Стара Загора кафе автомат.

ПТП

На 9 декември около 20:10 ч по ул. „Л.Кабакчиев“ в Казанлък в посока запад –изток се е движил л.а. „Фолкваген Венто“, управляван от 22-годишния П.Д. от Николаево. на кръстовището с бул. „Н.Петков“ водачът не спира на знак „стоп“ и отнема предимството на движещия се в посока север „Фиат Темпра“, управляван от И.Г. на 20 години от Казанлък. От удара П.Д> е получил контузна рана на веждата. Другият водач е посетил центъра за спешна помощ, от където е освободен без опасност за живота. Нулеви показания е отчел дрегер-ът и за двете проби при тестването на водачите за употребата на алкохол.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram