Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора 20 ноември 2013

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора образувано едно бързо полицейско производство, разкрити са пет престъпления и са регистрирани три. В заведението за отрезвяване са настанени две лица.

Бързо полицейско производство

На 20 ноември е започнато бързо полицейско производство срещу П.Т. на 21 години от с. Горно Изворово за това, че управлява по бул. „Ал. Батенберг“ в Казанлък л.а. „Опел Астра“ под въздействието на алкохол – 1,81 промила.

Разкрити престъпления

Във връзка с отразена кражба на перфоратор и винтоверт от къща в с. Овощник, полицейските служители от Първо РУП – Стара Загора установиха извършителите. Това са И.И. на 22 години и П.Г. на 26 години – и двамата от с. Овощник.

На 20 ноември в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба на две медни пръскачки и 5 медни бакъра с различна вместимост от избено помещение на 81-годишна жителка с. Оряховица. От проведените бързи оперативни мероприятия извършителят не деянието е установен. Това е 28-годишният Г.К. от горепосоченото село.

Във връзка с отразена кражба, при която неизвестно лице бе отнело 9 акумулаторни батерии „Бош“ и един мобилен телефон „Нокиа“ от жп локомотив от база на фирма, полицейските служители от Първо РУП – Стара Загора установиха извършителите на кражбата. Това са Г.Х. на 40 години и Р.Ж. на 39 години – и двамата от Стара Загора. Работата по документирането на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.

На 20 ноември в РУП – Казанлък е подаден сигнал от 39-годишна казанлъчанка, която заявила, че пред професионалната гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт в града неизвестно лице е отнело мобилния телефон на 15-годишния й син. След подаването на сигнала полицейските служители бързо установяват извършителя. Това е С.Й. на 21 години от Казанлък.

В Първо РУП – Стара Загора е задържан 40-годишният Г.Х. от Стара Загора за когото е установено, че е извършител на кражба на 2 акумулаторни батерии от т.а. „Мерцедес“ с хасковска регистрация и на кражба на други две акумулаторни батерии от т.а. „Форд Транзит“. Работата по документирането на цялостната престъпна дейност на лицето продължава.

По-характерни престъпления

На 20 ноември в РУП – Казанлък е получен сигнал от 52-годишен казанлъчанин, който заявила, че от къщата му в село Тулово е извършена кражба на плазмен телевизор „Веко“ на стойност 1200 лв.

На 20 ноември в РУП – Казанлък е получени сигнал от 49-годишна казанлъчанка, която заявила, че от паркирания на у л. „Ген. Радецки“ в Казанлък л.а. „Фолксваген Поло“ неизвестно лице след като е взломило задното ляво стъкло е извършило кражба на дамска чанта с документи и мобилен телефон.

На 20 ноември в РУП – Раднево е получен сигнал от 39-годишен радневец, който заявила, че от паркирания пред дома му л.а. „Опел Астра“ неизвестно лице е отнело 50 л дизелово гориво.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram