Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора 27 октомври 2013

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е образувано едно бързо полицейско производство и е разкрито едно престъпление. В заведението за отрезвяване e настаненo едно лица.

Бързо полицейско производство

В полицейското управление в Гълъбово е започнато бързо полицейско производство срещу 48-годишния Й.Й. за това, че управлява л.а. „Пежо 205″ в Гълъбово под въздействието на алкохол. Тестът на водача с дрегер е отчел 1,76 промила.

Разкрити престъпления

На 27 октомври в полицейското управление в Раднево е получен сигнал от 37-годишна жителка на Раднево, която заявила, че от ресторант в Раднево неизвестно лице е отнело телефона й „Сони ериксон експерия ST 18 I“. Бързо след подаването на сигнала извършителят е установен. Това е К.Ч. на 38 години от Раднево.

По-характерни престъпления

На 27 октомври в Първо РУП- Стара Загора е получен сигнал от 43-годишне жител на с. Калитиново, който заявил, че за времето от 10 до 27 октомври 2013 година неизвестно лице е извършило кражба на 27 пчелни кошера с 29 пчелни семейства. Същите са се намирали в местността „Дъбрава“ в землището на с. Колена.

На 27 октомври във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 45-годишен жител на Харманли, който заявил, че неизвестно лице е извършило кражба от магазин за месо , намиращ се на ул. „Сакар“ в Стара Загора на 746 лв. на банкноти и 50 лв. на монети.

На 27 октомври в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба на 9 акумулаторни батерии от дизелов локомотив, както и нам обилен телефон „Нокия 1208″ от съблекалня, собственост на частна фирма.

ПТП

На 27 октомври около 07:30 ч по пътя от Стара Загора за Казанлък се е движил л.а. „Форд Фиеста“, управляван от 19-годишната Й.С. от Стара Загора. На спускане от връх „Дервеня“, поради движение с несъобразена скорост при намалена видимост (мъгла), водачката губи контрол над автомобила, излиза извън пътя и се удря последователно в северната и южната предпазна ограда. Пострадали няма. Нанесени са само материални щети по автомобила и предпазното съоръжение. При тестването на Й.С. с дрегер, същият е отчел 1, 45 промила в издишания въздух.

Други

На 27 октомври в полицейското управление в Гълъбово е получен сигнал за прострелян ловец в местността „Капан Дере“ в с. Мъдрец. От извършения оглед е установено, че след приключването на групов лов, участниците в него седнали за почивка и изпразване на ловното си оръжие. По време на изпразването единият от ловците – 48-годишен старозагорец произвел изстрел с законно притежаваната от него нарезна карабина „Бърно“ и прострелял в областта на кръста свой колега – 77-годишен мъж. По късно, по време на операция в МБАЛ – Стара Загора, същият е починал. Тестът с дрегер на 48-годишния старозагорец не е отчел наличието на алкохол.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram