Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора 7 октомври 2013

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е образувано едно бързо полицейско производство, разкрито е едно престъпление и са регистрирани две кражби.

Бързо полицейско производство

На 8 октомври е започнато бързо производство срещу неправоспособен 17-годишен старозагорец за това, че управлява в кв. „Три чучура“ в Стара Загора л.а. „Опел Корса“, спрян от движение, под въздействието на наркотични вещества – канабис. Същият е задържан за срок до 24 часа във Второ РУП – Стара Загора.

Разкрити престъпления

На 7 октомври в полицейското управление в Чирпан е получен сигнал от 37-годишне жител на с. Гита, който заявил, че от дома му са откраднати пари. Непосредствено след подаването на сигнала, органите на реда установяват извършителя на кражбата. Това е 24-годишната Н.И. също жителка на горепосоченото село, която предала отнетите от нея 1410 лв. Задържана е за срок до 24 часа.

Кражби

На 7 октомври в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 74-годишна старозагорка, която заявила, че за времето от 29.09.2013 година до 06.10.2013 година неизвестно лице е извършило кражба от къщата й в с. Ястребово на готварска печка, печка на твърдо гориво, 8 кюнци, метална тава, коса за косене, 2 брадви и различни по вид дрехи.

На 8 октомври в РУП – Казанлък е получен сигнал за кражба от павилион. Потърпевшата заявила, че неизвестно лице е отнело три стека различна марка цигари от павилиона й, намиращ се на ул. „Старозагорска“.

Други

На 7 октомври във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 34-годишен старозагорец, който заявил, че неизвестно лице е зачертало с боя надпис върху предните прозорци и входната врата на партиен клуб, намиращ се на ул. „Св. Княз Борис I“. По случая е образувано досъдебно производство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram