Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора 8 септември 2013

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувани две бързи полицейски производства и са регистрирани две кражби. В заведението за отрезвяване е настанени две лица.

Бързо полицейско производство

На 9 септември в полицейското управление в Казанлък е започнато бързо полицейско производство П.И. на 41 години от Казанлък. На кръстовището на ул. „Цар Симеон Велики“ и ул. „Христо Ботев“ в Мъглиж мъжът е бил спрян за проверка, при която е установено, че шофира „Рено-то“ си под въздействието на алкохол. Дрегер-ът е отчел 2,14 промила при направения с дрегер тест.
Бързо полицейско производство е започнато срещу 30-годишния С.С. от Стара Загора за това, че по ул. „Ген. Гурко“ в Стара Загора управлява л.а. „Фолксваген Голф“ под въздействието на алкохол. Тестът с дрегер отчел 1,28 промила.

Кражби

В Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от къща в с. Бял Извор. Потърпевшата заявила, че неизвестно лице е проникнало в дома й, от където е отнело дамска чанта с пари, лични документи, дебитна и кредитна карта.

На 8 септември в УП – Гурково е получен сигнал от 38-годишен старозагорец, който заявил, че управлявания от него автомобил „БМВ 316″, паркиран на тротоара до къщата му в с. Едрево е откраднат. Колата е била отключена, а ключовете са били на контактния ключ.

ПТП

На 8 септември около 22:40 ч по АМ „Тракия“ на 208 км в посока изток-запад се е движил л.а. „БМВ“, управляван от 29-годишния М.С. от София. По време на движението си, за да избегне удар с движещия се по средата на пътното платно М.М. на 24 години от Търговище, рязко сменя посоката си на движение вдясно. След това губи контрол над управлението на автомобила, излиза вляво извън платното по посока на движението си и се блъска в предпазната ограда. От удара водачът получава фрактура на лявата подбедрица, а возещата се на задната седалка А.К. на 27 години от София е с наранявания по тялото, главата и комоцио – без опасност за живота. Пешеходецът М.М. е тестван с дрегер за употребата на алкохол като техническото средство е отчело 2,11 промила. Образувано е досъдебно производство.

На 8 септември около 13:20 ч по пътя от с. Ягода за с. Тулово се е движил лек автомобил, управляван от З.Г. на 67 години от Казанлък. Поради движение с несъобразена скорост застига и блъска движещия се в същата пътна лента 16-годишен велосипедист от Мъглиж. От удара младежът е получил натъртвания и охлузвания по тялото. Нулеви са резултатите на двамата участници в инцидента за употребата на алкохол.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram