Информационен бюлетин на ОДМВР – Стара Загора за 13.02.2014г.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загорае образувано едно бързо полицейско производство и са разкрити четири престъпления. В заведеието за отрезвяване е настанено едно лице.

Бързо полицейско производство
На 13 февруари е започнато бързо полицейско производство срещу М.Д. на 59 години от с. Долно Сахране за това, че около 20:50 мин управлява в с. Долно Сахране л.а. „Ситроен“ под въздействието на алкохол – 1,44 промила.

Разкрити престъпления
Във връзка с отразена кражба , при която за времето от 23 януари до 8 февруари неизвестно лице бе отнело от къща в с. Юлиево печка „Раховец“, ел. бойлер, прахосмукачка, две картини, посуда и други вещи на стойност 900 лв., полицейските служители на УП Мъглиж за държаха извършителя. Това е С.М. на 23 години от с. Юлиево. Работата по случая продължава.
Във връзка с отразена кражба от дома на 50-гоидшна жителка н с. Гранит, при която неизвестно лице бе отнело от там електрожен, два метални плуга, 200 арматурни пръчки, две пръскачки и ел. мотор, органите на реда от РУП – Чирпан задържаха извършителите. Това са И.И. на 22 години от с. Гранит и М.И. на 24 години от с. Черна Гора. Работата по документирането на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.
На 13 февруари в РУ „Полиция“ Чирпан е получен сигнал от 59-годишен чирпанлия, който заявил, че от дома му на ул. „Победа“ в града е извършена кражба на ъглошлайф, бормашина, електрожен „Кракра“ и други дребни вещи и инструменти. От проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия извършителите са установени. Това са Е.П. на 22 години и 13 годишно момче – и двамата от Чирпан. Работата по случая продължава.

По-характерни престъпления
На 13 февруари в полицейското управление в Казанлък е получен сигнал за разбита хладилна витрина за безалкохолни напитки на ул. „Кремона“ в Казанлък. При извършения на място оглед е установено, че неизвестно лице е демонтирало предпазния капак на витрината и е отнело неустановено количество безалкохолни и енергийни напитки.
На 14 февруари в РУ „Полиция“ Казанлък е получен сигнал за разбита хладилна витрина на ул. „Стара планина“ в Казанлък. При направения оглед е установено, че неизвестно лице е извършило кражба на неустановено количество безалкохолни и енергийни напитки.
На 13 февруари във Второ РУ“Полиция“ Стара Загора е получен сигнал от жител на с. Калояновец, който заявил, че неизвестно лице е извършило кражба на 150 кг зърно и 40 м кабел за удължител от стопанска постройка, намираща се в двора на къщата му в селото.
На 13 февруари в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от голям хранителен магазин, намиращ се на ул. „Цар Симеон Велики“ в Стара Загора. Изпратеният на място полицейски патрул задържа 62-годишния И.И. от с. Трояново за извършената от него кражба на бутилка водка на стойност 40 лв. По случая е образувано бързо производство.

Пожар
На 12 февруари в УП – Гурково е получен сигнал за възникнал пожар на третия етаж в сграда, намираща се на ул. „6-ти септември“ в гр. Гурково. На мястото е изпратен екип, който установява, че в резултат на възникналия пожар в една от стаите е изгоряла документация и техника, унищожени са обзавеждането и дограмата на намиращият се в съседство друг кабинет. Причините за възникването на пожара , както и щетите от него са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram