Информационен бюлетин на ОДМВР – Стара Загора за 04.02.2014г.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора саразкрити шест престъпления и са регистрирани три. В заведението за отрезвяване са настанени три лица.

Разкрити престъпления
С прокурорско постановление а срок до 72 часа в следствения арест в Стара Загора е задържан 39-годишният Д.В. от гр. Искър. На 3 януари мъжът е задържан от полицейските служители на Първо РУП – Стара Загора и е привлечен като обвиняем по чл. 150 от НК – блудство.
Д.В. е криминално проявен, многократно осъждан и търпял наказание „лишаване от свобода“ за различни престъпления – блудство, измама, принуда. Предстои да му бъде гледана мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

На 4 февруари в полицейското управление в Гълъбово е получен сигнал за кражба от къща на ул. „Васил Левски“ в Гълъбово. В момент на извършването на кражба на арматурно желязо от дома на 71-годишен мъж, полицейските служители от РУП – Гълъбово задържат извършителите. Това са 24-годишната Е.К., момиче на 17 и момче на 13 години – всички от гр. Гълъбово. Откраднатите вещи са предадени с протокол за доброволно предаване.
Във връзка с отразена кражба от л.а. „Фолксваген Голф“, собственост на 38-годишен жител на Раднево, при която неизвестно лице бе отнело задно панорамно стъкло, авторадио и флашка, органите на реда установиха извършителите. Това са 18-годишният К.И. от с. Трояново, А.А. на 40 години от Раднево и И.И. на 24 години от Раднево. От допълнително извършените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че посочените по-горе лица са извършители и на други кражби: – 2 акумулатора „Монбат“ от т.а „Волво“ и 30 л дизелово гориво; 80 л дизелово гориво и 50 л хидравлично масло от трактор „К – 701″, 70 л дизелово гориво и 100 л хидравлично масло от фадрома, 30 л дизелово гориво от т.а. „БМС“, всичките собственост на 46-годишен радневец. От друг 25-годишен радневец са извършили кражба на моторна резачка „Щил-29″, акумулаторна батерия и 65 л дизелово гориво от трактор „Юмз“, собственост на жител на с. Знаменосец, както и на 100 л дизелово гориво от софийска фирма с клон в Раднево. Работата по документирането на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.

На 4 февруари около 23:15 ч полицейски екип на Първо РУП – Стара Загора извършва проверка на л.а. „Фолксваген Голф“, спрян в парк „Бранителите на Стара Загора“. В автомобила освен водачът – Н.С. на 18 години са били и още трима старозагорци на 18 години – К.А., Р.Л. и Й.Р. В хода на проверката в автомобила и в Р.Л. и Й.Р. органите на реда откриват суха зелена тревиста маса с тегло около 7 грама, която при направения наркотест е реагирала на канабис. По случая са образувано бързи полицейски производства.

На 4 февруари във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за лице, държащо в апартамента си наркотични вещества. При последвалото претърсване в ползвания от С.Л. на 25 години то Стара Загора апартамент, полицейските служители откриха и иззеха 4 саморъчно свити полиетиленови топчета, съдържащи около 3 грама амфетамин, пакетче, съдържащо около 1 грам суха зелена тревиста маса – марихуана, две везни, три бойни патрона с неустановен калибър. С.Л. е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

На 4 февруари полицейски екип на Второ РУП – Стара Загора извършва проверка на в кв. „Три Чучура“ в Стара Загора на 25-годишния старозагорец С.Х., при която в портфейла му откриват 2 броя полиетиленови свитъци, съдържащи около 1 грам марихуана. По случая е образувано бързо производство, а С.Х. е задържан за срок до 24 часа.

По-характерни престъпления
На 4 февруари в РУП- Казанлък е получен сигнал от 73-годишна казанлъчанка, която заявила, че неизвестно лице е извършило кражба от пристройка към къщата й в с. Юлиево и е отнело от там фритюрник, две одеяла и 30 консерви със зимнина и инструменти.
На 4 февруари в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба на кабел. На място е установено, че неизвестно лице е разбило вратата на трафопост , намиращ се северно от жилищен блок на ул. „Д. Подвързачов“ и е отнело от там 6 метров електрически кабел.
На 4 февруари полицейските служители на РУП – Чирпан извършиха претърсване в търговски обект на ул. „Роза“ в Чирпан, при която бяха открити 3 кг ситно нарязан тютюн и 400 саморъчно пълнени цигари с надпис „Maxi gold“. Същите са предадени от А.Ю. с протокол за доброволно предаване. В друг търговски обект на ул. „Победа“ в Чирпан са открити 10 кутии цигари с марката „Torro“, 8 кутии „Don“, 3 кутии „Velvet“ и кутия с цигари „Assos“- всички без акцизен бандерол. Цигарите са предадени с протокол за доброволно предаване от стопанисващата обекта П.К. на 30 години от Чирпан.

Пожар
На 3 февруари в 22:35 ч в РУП – Чирпан е получен сигнал за възникнал в навес към къща пожар в с. Винарово. На място е установено, че пожарът е възникнал около 22:30 ч и в резултат на него е изгоряла покривната конструкция на навеса в размер на 4,6 кв. м и дървената врата към него. Работата по изясняването на причината за възникването на пожара продължава.

ПТП
На 4 февруари около 13:40 ч на АМ „Тракия“ в посока изток запад се е движил л.а. „Сеат Ибиза“, управляван от 67-годишния В.Н. от София. Поради движение с несъобразена скорост водачът губи контрол над управлението на автомобила, напуска пътното платно вдясно по посока на движението и се преобръща в крайпътна канавка . Пробата за употребата на алкохол на водача е отрицателна. Той и пътуващата с него 65-годишна софиянка са получили охлузни рани. Прегледани и освободени без опасност за живота.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram