Информационен бюлетин на ОДМВР Стара Загора за 23, 24 и 25 май 2014 г.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувани три бързи полицейски производства и е разкрито едно престъпление. В заведението за отрезвяване е настаняване e настаненo едно лице.

Бързо полицейско производство

Бързо полицейско производство е образувано в сектор „Пътна полиция” Стара Загора срещу Н.Н. на 38 години от Стара Загора за това, че управлява по ул. „Тракийка” в Стара Загора л.а. „Рено 19” след употребата на алкохол – 2,18 промила.

На 22 май органите на реда от РУП – Казанлък извършват проверка в дома на 64-годишната Н.М. от с. Кънчево, при която установяват, че жената съхранява в дома си 16 куб. м дърва за огрев  без документ за произход и без контролна горска марка.

На 23 май в Първо РУП-  Стара Загора е получени сигнал от 30-годишен мъж от Стара Загора, който заявил, че неизвестно лице сваля регистрационните табели на паркирания пред дома му л.а. „Рено”. След проведените оперативно-издирвателни мероприятия извършителят е задържан. Това е Н.Н. на 38 години от Стара Загора.

Разкрити престъпления

Във връзка с кражба от лек автомобил „Рено Канго”, при която неизвестно лице бе отнело виброшлайф, комплект хирургически инструменти и ветеринарни лекарства, собственост на 38-годишна старозагорка, полицейските служители от Второ РУП- Стара Загора установиха извършителя. Това е Т.Д. на 33 години от Стара Загора. Работата по документирането на цялостната престъпна дейност на лицето продължава.

По-характерни престъпления

На 23 май в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от агроаптека, намираща се на ул. „Генерал Гурко” в Стара Загора. Установено е, че неизвестно лице е проникнало в помещението през заключена врата и е отнело от там около 700 лв.

ПТП

На 23 май около 20:40ч  по ул. „Заводска” в Раднево в посока юг-север се е движила каруца, управлявана от М.А. на 48 години от с. Любенова Махала, общ. Нова Загора. По време на движението си каруцата преминава покрай л.а. „Рено Канго”, управляван от В.С. на 40 години от Раднево и се удря в него. В резултат на това водачът на каруцата получава черепно-мозъчна травма . Транспортиран е в МБАЛ – Стара Загора, където е настанен за лечение, без опасност за живота. Не е тестван за употребата на алкохол поради здравословното му състояние. Взета му е кръвна проба за анализ.

На 23 май около 20:20 ч по бул. „Руски” в Стара Загора близо до намиращ се в близост хотел се е движил л.а. „Пежо 207”, управляван от Р.Ц. на 20 години от Стара Загора. Поради движение с несъобразена скорост, непозволяваща му да спре при внезапна поява на пешеходец водачът с предната си лява част 10-годишно момче от София, което  след удара пада на земята. Пострадалото дете е откарано в МБАЛ –Стара Загора, където е оставено за наблюдение с натъртвания по тялото, без опасност за живота. Р.Ц.  е напуснал мястото на инцидента, но малко по-късно е установен и задържан на ул. „Герасим Папазчев” до жп гарата в Стара Загора. Пробата му за употребата на алкохол е отрицателна.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е образувано едно бързо полицейско производство и е разкрито едно престъпление. В заведението за отрезвяване е настаняване са настанени три лица.

Бързо полицейско производство

На 24 май е образувано бързо полицейско производство срещу М.Л. на 45 години от Стара Загора за това, че управлява мотоциклет „Пияджо” след употребата на алкохол. При тестването на водача с дрегер техническото средство е отчело 2,08 промила.

Разкрити престъпления

На 24 май в Първо РУП- Стара Загора е получен сигнал за сбиване в землището на с. Колена. Изпратеният на място екип установява, че по време на сбиването, което в последствие е прераснало в масов бой  неизвестно лице е нанесло удар с коса в главата на Т.Д. на 26 години от с. Градец, общ. Котел, а друго лице е нанесло порезна рана с коса на дясната ръка на брат му Р.Д. на 30 години от с. Градец. Същият е прегледан и освободен, без опасност за живота, а Т.Д. е настанен в МБАЛ – Стара Загора без опасност за живота. От проведените бързи оперативни мероприятия извършителите са установени. Това са Х.Г. на 18 години от с. Градец и М.П. на 35 години също то с. Градец. Към момента двамата са в неизвестност и се издирват. Образувано е досъдебно производство.

Пожар

На 24 май около 00:40 ч в РУП – Казанлък е получени сигнал от 55-годишн мъж от с. Тулово, който заявил, че стопанската у постройка за отглеждане на животни, намираща се югоизточно от жп гара Тулово гори. На мястото е извършен оглед, в резултат на който е установено, че дървената постройка е изгоряла напълно с намиращите се в нея кон, две кобили и два приплода. По случая е образувано досъдебно производство. Причините и щетите от пожара с в процес на установяване.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е образувано едно бързо полицейско производство и е разкрито едно престъпление. В заведението за отрезвяване е настаняване са настанени три лица.

Бързо полицейско производство

На 26 май е образувано бързо полицейско производство срещу К.П. на 47 години от Стара Загора за това, че около 01:50 ч  управлява по ул. „Хан Тервел” л.а. „Мерцедес 190” след употребата на алкохол  – 1,54 промила.

Разкрити престъпления

На 25 май около 21:35 ч в РУП – Казанлък е получен сигнал за това, че на ул. „Ненко Балкански” в града двама мъже с прободни рани. Изпратеният на място екип установява, че в спешния център в Казанлък са приети А.А. на 46 години от Казанлък с две прободни рани в гърба, който по-късно е починал,  и М.В на 26 години също от Казанлък, с порезна рана в областта на челото, който е прегледан и освободен. При огледа на местопроизшествието става ясно, че починалият и извършителят на деянието – С.М. на 25 години от гр. Стралджа, били на гости в къщата на техен съсед, където употребили алкохол и между двамата възникнал скандал. 25-годишният мъж извадил нож и нанесъл два удара с нож в гърба на А.А., след което срещнал М.В., на когото нанесъл порезна рана в областта на челото и избягал. След проведените оперативни мероприятия местонахождението на С.М. е установено и същият е задържан за срок до 24 часа в РУП – Казанлък. По случая е образувано досъдебно производство.

По-характерни престъпления

На 25 май в РУП – Казанлък е получен сигнал за кражба от павилион, намиращ се на ул. „Рила” в Казанлък. Управителят на обекта заявил, че неизвестно лице е взломило заключващото устройство  на плъзгащ се прозорец на павилиона и е отнело от там около 100 лв.             

На 25 май във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 22-годишна жена от Велико Търново, която заявила, че около 12:00 ч, докато била в парк „Кап. Петко Войвода” неизвестно лице е отнело от ръката й портфейл с лична карта, дебитна карта и 25 лв.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram