Информационен бюлетин на ОДМВР Стара Загора за 19.05.2014 год.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора  е образувано едно бързо полицейско производство и е разкрито едно престъпление. В заведението за отрезвяване е настане са настанени три  лица.

Бързо полицейско производство

На 20 май  е образувано бързо полицейско производство срещу М.М. на 27 години от Стара Загора за това, че около 01:40 ч управлява  по ул. „Загорка” л.а. „Сузуки Витара” след употребата на алкохол и предизвиква птп с материални щети, което напуска. Пострадали няма. При теста на водача с дрегер за употребата на алкохол техническото средство е отчело 2,21 промила.

Разкрити престъпления

Във връзка с отразена телефонна измама, извършена на 7 май на територията на гр. Гълъбово, при която 74-годишна жена бе предала на непознат за нея мъж сумата от 2 000 лв., криминалистите от РУП – Гълъбово задържаха мъж, съпричастен към извършената измама. Това е И.Л. на 38 години от Хасково. Същият е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

По-характерни престъпления

На 19 май в РУП – Казанлък е получен сигнал за кражба от апартамент . Потърпевшата казанлъчанка заявила, че неизвестно лице е проникнало в дома й, намиращ се в ЖК Изток и е отнело от там 250 евро и златно синджирче.

На 19 май в РУП – Гълъбово е получен сигнал за кражба от къща в с. Главан. Потърпевшият мъж заявил, че за времето от 6 до 16 май неизвестно лице е отнело от имота му 150 л ракия, 4 ел. помпи за вода, моторна резачка, 120-литров казан за варене на ракия, газова бутилка и др.

На 19 май в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от апартамент на ул. „Хас Аспарух” в Стара Загора. 37-годишната потърпевша заявила, че неизвестно лице е отнело от дома и 1100 лв., златни обеци и златен пръстен.

На 19 май в РУП-  Казанлък е получен сигнал за телефонна измама по схемата „спешна операция за пострадал близък”. 66-годишната потърпевша казанлъчанка предала пред дома си в ЖК „ Васил Левски” на непознато за нея лице 500 лв. Образувано е досъдебно производство.

На 19 май в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за измама по схемата освобождаване на пратка на митницата. Потърпевшата 75-годишна старозагорка получила обаждане на домашния си телефон от мъж, представил се за зет й. „Зетят” заявил на тъща си, че праща пакет с 20 000 евро по куриер. При уговарянето на срещата с куриера същият заявил, че   поради явил се проблем на митницата били необходими 2000 евро за освобождаването му. При срещата с куриера жената предала сумата от 3500 лв. и получила пратката от зет си, в която няколко часа по-късно отворила и открила бисквити. Образувано е досъдебно производство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram