Информационен бюлетин на ОДМВР Стара Загора за 14.05.2014 год.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са разкрити две престъпления са регистрирани две. В заведението за отрезвяване е настанено едно лице.

Разкрити престъпления

На 14 май в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 17-годишен старозагорец, който заявил, че на 13 май неизвестно лице е му е отнело велосипед „Festern grim reaper 2”намиращ се в района на скейт площадката зад централната поща в Стара Загора. От проведените бързи оперативни мероприятия извършителят на деянието е установен. Това е Д.М. на 40 години от Стара Загора. Същият е задържан за срок до 24 часа.

На 14 май в РУП – Чирпан е получен сигнал от 72-годишен жител на с. Плодовитово, който заявил, че неизвестно лице е извършило кражба на 4 метални радиатора тип „Смядовски”, намиращи се на улицата пред дома на потърпевшия. От проведените оперативни мероприятия извършителите са установени. Това са И.Р. на 18 години от Бургас, Д.Д. на 32 години от Чирпан, М.Г. на 18 години от Димитровград, И.А. на 18 години от Чирпан и 16-годишен бургазлия. От проведените допълнителни мероприятия е установено, че горепосочените лица са извършители и на друга кражба от селото, при която са отнели гума с джанта от памукокомбайн , собственост на 64-годишен жител на с. Плодовитово.

По-характерни престъпления

На 13 май в РУП – Казанлък е получен сигнал от 74-годишна казанлъчанка, която заявила, че около 12:00 ч същия ден получила обаждане по телефона от мъж, представил се за доктор Манолов. Мнимият медик съобщил на жената, че е необходимо да предаде пари за спешна операция на дъщеря й, която си е счупила крака, както и пари за ваучери за направените мобилни разговори. След разговора жената предала на непознато за нея лице 640 лв. и е продиктувала ваучери на мобилни оператори за 60 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

На 13 май във Второ РУП-  Стара Загора е получен сигнал от 49-годишна старозагорка, която заявила, че докато била в хипермаркет, намиращ се на ул. „Поп М.Кънчев” в Стара Загора неизвестно лице е извършило кражба от нея на дамски портфейл с намиращите се в него 80 лв., дебитна карта, златен кръст с верижка и др. По случая е образувано досъдебно производство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram