Информационен бюлетин на ОДМВР Стара Загора за 03.05 и 04.05.2014 год.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувани две бързи полицейски производства и е регистрирано едно престъпление. В заведението за отрезвяване са настанени две лица.

Бързо полицейско производство

На 4 април в РУП – Казанлък е започнато бързо полицейско производство срещу К.К. на 23 години от Казанлък за това, че управлява по ул. „Москва” в града л.а. „Опел Корса” след употребата на алкохол – 1,69 промила.

На 3 април е образувано бързо полицейско производство срещу А.С. на 47 години от Стара Загора за това, че около 12:15 ч управлява по бул. „България” в посока изток л.а. „Пежо 206” под въздействието на алкохол – 2,93 промила.

По-характерни престъпления

На 3 април в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от къща в с. Дълбоки. На място е установено, че неизвестно лице за времето от 27 април до 3 май е проникнало в собствеността на потърпевшия и е отнело от там електрическа печка тип „духалка”, потапяща се ел. помпа за вода и около 40 м електрически проводник.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са разкрити пет престъпления и са регистрирани три. В заведението за отрезвяване е настанено едно лице.

Разкрити престъпления

На 4 май във Второ РУП- Стара Загора е получен сигнал за извършен грабеж в  магазин за хранителни стоки в кв. „Три Чучура-юг” в Стара Загора. На мястото е изпратен екип, който установява, че в магазина се намират С.М. на 43 години и Р.В. на 29 години. Двамата старозагорци заявили на органите на реда, че познат за тях мъж е влезнал в словесна саморазправа, прераснала по-късно във физическа, в резултат на която същият отнел от врата на С.М. ланец от медицинска стомана, след което се отправил в неизвестна посока.  От проведените оперативно-издирвателни мероприятия извършителят е установен. Това е Т.Т. на 48 години от Стара Загора. По случая е образувано досъдебно производство.

На 4 май в РУП-  Раднево е получен сигнал от управител на охранителна фирма, който заявил, че на пътя от Раднево за Нова Загора е спрял каруца с намиращите се в нея четирима жители на кв. Кантона в Раднево. Това са 40-годишната Г.Е. и пътуващите с нея две момчета на 14 години и едно на 13 години. В каруцата са открити 15 реброви подложки  с 4 отвора, 4 реброви подложки с 3 отвора, 3 броя планки с 6 отвора, 2 реброви подложки за жп стрелка, един метален клин, 71 тирфона, 52 стегателни плочки с гео болт, с гайка и пружинен пръстен – всички предмет на кражба от завод в Раднево. По случая е образувано досъдебно производство.

На 4 май в РУП – Гълъбово е получен сигнал от 32-годишна жителка на с. Обручище, която заявила, че неизвестно лице е извършило кражба на 150 лв., нейна собственост, намиращи се до рафт  зад витрината на магазина за хранителни стоки в селото, в който работи. От проведените незабавни оперативни мероприятия извършителят на кражбата е установен и задържан. Това е И.О. на 31 години от с. Добромирка, обл. Габрово.

На 4 май във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от апартамент  в кв. „Три Чучура”. Потърпевшият заявил, че неизвестно лице е проникнало в дома му и е отнело от там мъжка чантичка с намиращите се в нея 150 лв. От проведените оперативни мероприятия е установено, че извършител на деянието е 26-годишната Г.Е. от Стара Загора. Жената е задържана за срок до 24 часа.

На 4 май полицейски екип на Първо РУП – Стара Загора извършва на бул. „Ц.С.Велики” проверка на л.а „БМВ 325”, управляван от С.П. на 20 години. В хода на проверката е извършен личен обиск на пътуващия отзад в колата Б.Б. на 20 години е открито топче с тегло около 2,5 грама съдържащо суха зелена тревиста маса – марихуана. За срок до 24 часа в Първо РУП – Стара Загора са задържани С.П., Б.Б.  и третият им спътник Б.А. на 18 години също то Стара Загора.

По-характерни престъпления

На 4 май в РУП – Казанлък е получен сигнал за кражба от трафопост, намиращ се в с. Паничерево. Установено е, че неизвестно лице е взломило заключената врата на трафопоста, след което е отнело от там около 400 л трансформаторно масло. Образувано е досъдебно производство.

На 4 май във Второ РУП- Стара Загора е получен сигнал за кражба от склад на фирма, намиращ се на ул. „Отец Пааисий”. На мястото е извършен оглед, при който е установено, че неизвестно лице, за времето от 1 до 4 май, е извършило кражба на 600 кг медни заготовки.  Образувано е досъдебно производство.

На 4 май в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба на ел. кабел. При извършения на място оглед е установено, че неизвестно лице е отнело около 75 м многожилен проводник от землището на с. Могила. Образувано е досъдебно производство.

 ПТП

На 4 май около 11:30 ч на тел. 112 в РУП – Чирпан е получен сигнал за възникнал пътен инцидент на пътя между селата Братя Даскалови и Голям Дол. На мястото е изпратен екип, който установява, че л.а. „Фолксваген Венто”, управляван от Т.Т. на 64 години от Чирпан предприема маневра „изпреварване”, навлиза в  лентата за насрещно движение и удря движещия се срещу него л.а. „Опел Вектра”, управляван от Б.С. на 29 години от Чирпан. От удара Т.Т. получава охлузвания по главата, а Б.С. натъртвания по тялото. Пробите за употребата на алкохол и на двамата водачи са отрицателни.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram