Информационен бюлетин на ОДМВР – Стара Загора за 28.04.2014 год.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е образувано едно бързо полицейско производство и е разкрито едно престъпление.

Бързо полицейско производство

На 29 април е започнато бързо полицейско производство срещу Д.А. на 31 години от Стара Заора за това, че около 00:05 ч управлява по бул. „Славянски” в Стара Загора лек автомобил „Сеат Кордоба” под въздействието на опиат – метамфетамин.

Разкрити престъпления

Във връзка с кражба от сервизно помещение в гр. Мъглиж, при която неизвестно лице бе отнело от собствеността на потърпевшия моторна резачка, ударна бормашина, ъглошлайф и 25 м кабел, полицейските служители от РУП – Казанлък установиха, че извършител на деянието е Е.Ч. на 19 години от Мъглиж.

По-характерни престъпления

На 28 април в 10:02 часа на тел. 112 е получен сигнал за поставено взривно устройство  в сградата на „Тракийски университет” гр. Стара Загора. На мястото е изпратен екип, който при извършения оглед не открива подобно устройство. По случая е образувано досъдебно производство.

На 28 април във Второ РУП-  Стара Загора е получен сигнал 70-годишна старозагорка, която заявила, че на същата дата около 16:00 ч  в междублоковото пространство  на ул. „Цар Калоян” близо до пресечката с ул. „Ст. Стамболов” е била застигната от непознато за нея лице в гръб. Непознатият със сила отнел от жената намиращия се в нея портфейл с 22 лв. и избягал в неизвестна посока.

На 28 април в 06:06 ч на тел. 112 е получени сигнал за горящ лек автомобил, паркиран на паркинг в кв. Казански в Стара Загора. На мястото е изпратен екип, който установява, че неизвестно лице е запалило л.а. „Опел Астра”, собственост на А.А. на 33-години като в резултат на възникналия пожар е изгоряла предната част на автомобила. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram