Информационен бюлетин на ОДМВР Стара Загора за 07.05.2014 год.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувани две бързи полицейски производства и са разкрити две престъпления.

Бързо полицейско производство

На 7 май около 09:30 ч на прохода Шипка полицейски патрул на РУП – Казанлък спира за проверка л.а. „Ситроен”, управляван от Г.В. на 54 години от Габрово в хода, на която се установява, че водачът управлява автомобила под въздействието на алкохол. Тестът с дрегер е отчел 1,48 промила.

На 7 май е започнато бързо полицейско производство срещу Д.Б. на 37 години от с. Бурево, общ. Смолян за това, че управлява в Стара Загора на пътен възел бул. „Славянски” и бул. „Св. П.Евтимий” лек автомобил „Пежо Боксер” под въздействието на алкохол. Тестът на водача с дрегер е отчел 1,53 промила.

Разкрити престъпления 

На 7 май във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от хранителен хипермаркет, намиращ се на ул. „Стамо Пулев”. На място е изпратен полицейски екип, който установява, че З.С. на 54 години от Стара Загора е преминала касовата зона на магазина без да заплати скритите в дрехите си два домата и едно свинско каре на обща стойност от 15 лв.

На 7 май в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 85-годишен старозагорец, който заявил, че  същия ден около 10:15 ч на домашния му телефон се е обадило непознато лице, представило се за доктор. Мнимият медик съобщил, че внучката на старозагореца се нуждае от спешна операция на крака, струваща 5000 лв. В резултат на бързата реакция на криминалистите от Първо РУП- Стара Загора, в момента на предаването на парите е задържан 27-годишният С.П. от Стара Загора.

По-характерни престъпления

На 7 май във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от апартамент на ул. „Арх. Хр. Димов” в Стара Загора. Потърпевшият заявил, че неизвестно лице е проникнало в дома му и за времето от 07:00 до 17:45 ч е извършило кражба от там на 10 г златни накити.

На 7 май в Първо РУП-  Стара Загора е получен сигнал от 43-годишна старозагорка, която заявила, че след събиране в дома й, организирано от 19-годишния й син на 2 май и след тръгване на гостите е установила липсата на преносим компютър „Aser”, навигация „Garmin”, фотоапарат, чифт златни обеци,чифт сребърни обеци и халка. Образувано е досъдебно производство.

На 7 май в РУП – Чирпан е получен сигнал за това, че за времето от 1 до 7 май неизвестно лице е проникнало в двора на база на фирма, намираща се в с. Яздач и е извършило кражба от там на 3 заваръчни апарата „Кемпи”, бензинов генератор „Хонда”, заваръчен апарат „Есаб”, заваръчен апарат „Кемпи” – малък, две моторни тръмбовачни машини, машина за рязане на тръби, заваръчен апарат „Линкълн”, къртач марка „Бош”, зарядно устройство за акумулатори и моторна резачка за дърва „Щил”. По случая е образувано досъдебно производство.

На 7 май в РУП – Гълъбово е получен сигнал за това, че 75-годишна жителка на Гълъбово е станала жертва на телефонна измама. На домашния телефон на жената се обадило лице, представящо се за полицай, което заявило, че синът й е претърпял птп и е убил човек. За да го освободят жената трябвало да предаде 2000 лв. което и направила пред църквата в кв. „Тракия” в Гълъбово.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram