Инициативен комитет за създаване на паметна плоча на химнa на 23-ти Пехотен шипченски полк бе учреден в Казанлък

В обновената през 2012 г. зала на културно-информационния център на ул. „Искра“ 4 официално бе избран и представен състава на Инициативния комитет за създаване на паметна плоча на химнa на 23-ти Пехотен шипченски полк. За председател бе избран професор Генчо Начев, а кандидатът за кмет на община Казанлък Галина Стоянова и кандидатът за общински съветник адвокат Станислав Коев бяха избрани за членове на комитета.

На 1-ви октомври честваме 100 години от началото на Първата световна война. На тази паметна дата, трябва да си припомним и паметните събития в миналото и да поемем ангажимента да ги разкажем на децата ни. Младите трябва да познават историята си и ние сме длъжни да им помогнем. В това начинание, трябва да помагат, всички патриотични организации, така както през целия ми мандат, като кмет работихме заедно и имахме успешни общи инициативи”, призова кандидатът за кмет от ГЕРБ.

През 2014 година по идея на Галина Стоянова се създава комитет  „23 Пехотен шипченски полк“ с цел да отбележи 100-години  от началото на Първата Световна война и участието в нея на великия славен казанлъшки полк.

Сред родолюбивите казанлъчани бяха и кандидатите за общинските съветници от ГЕРБ Борис Кърчев, Иван Катанов и Николай Факиров.

Гости на мероприятието бяха още: областният управител на Стара Загора Георги Ранов, Красимир Узунов президент на ИА „Фокус“ и съавтор на книгата „Историята на 23-ти Пехотен шипченски полк“ и областният управител на Стара Загора в мандат 2001 – 2009 г. Мария Нейкова, която сподели приятните си впечатления от града на розите, като го нарече „жив и много по-красив от преди“.

Преди избирането и представянето на новосформирания комитет, гостите разгледаха изложба на Петър Арнаудов посветена на „23 Пехотен шипченски полк“.

 

 

Визитки:

 

8Станислав Коев е магистър от  СУ „Климент Охридски”, специалност „Право”. Работи като адвокат. Баща на две деца.

 

 

 

 

 

 

 

10Борис Кърчев е предприемач, магистър „Електроинженер“ от Технически университет – Варна.

 

 

 

 

 

 

 

12 Николай  Факиров  е инженер, специалност „Електроенергетика  и електрообзавеждане” от Висше транспортно училище „Тодор Каблешков”, София. Общински съветник в мандат 2011-2015.

 

 

 

 

 

 

18Иван Катанов е възпитаник на Международната академия за управление на персонала в град Киев, Украйна.

 

 

 

 

 

 

 

За още ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ ЗА ОБЩИНА КАЗАНЛЪК, 

изберете номер 19 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Пресцентър ГЕРБ-Казанлък

01020304050607080910121314

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram