Изложби, посещение на американци и творческа вечер в Националната библиотечна седмица в Казанлък

ОБ „Искра“ обяви програмата си за 10-ата юбилейна Национална библиотечна седмица (11 – 15 май 2015 г.). Тя ще се проведе в рамките на проекта „Библиотеките – вдъхновение и учене през целия живот за всички“. Застъпническата кампания на Българската библиотечно-информационна асоциация е подкрепена от Фондация „Америка за България“ и Фондация „Глобални библиотеки – България“. Националната библиотечна седмица 2015 ще премине под патронажа на Националната комисия на Република България за ЮНЕСКО.
Първото събитие в програмата на казанлъшката библиотека е откриване на благотворителна изложба-базар с фотографии за обогатяване на фонда на детския й отдел.
8 млади фотографи, на възраст от 3,5 до 15 години от Казанлък ще подредят своята първа самостоятелна изложба в залата на ИМ „Искра“. 33-те фотоса на малчуганите са обединени под общото заглавие: „Искам да ти покажа…“С набраните пари ще се закупят нови книги за най-малките читатели на общинската библиотека.
На 12 май библиотека „Искра“ ще подреди още една изложба, но в своя отдел „Читалня“- „Казанлък открива ученето през целия живот още в 19 в.“. Тя е посветена на 145-та годишнина от рождението на  Александър Едрев- Вардела, първият музикален издател в България, автор на комедийни пиеси и фейлетони, театрален деец и учител. През деня е планирано делово посещение на американски преподаватели и студенти по библиотечни и информационни науки, с цел проучване на добрите практики и състояние на библиотека „Искра“, като една от водещите общински библиотеки в страната.
Ден на отворените врати в библиотеката са предвидени през цялата седмица от 11 до 16 май .
Поредна среща „Очи в очи с поезията“ предстои на 14 май, четвъртък, от 17:30 часа в Галерията на ул. „Искра“ 4. Гостуващ автор – Тильо Тилев.
Откриване на изложба с детски творби на 18 май е озаглавена „Любими герои от книгите“.
В този ден ще бъде връчена значката „Посланик на библиотеките“ на граждани и институции за особени заслуги към ОБ „Искра“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram