Извършват се ремонтно-възстановителни работи и поддръжка на проводимостта на дерета, реки и отводнителни канали в цялата област

Областният управител инж. Георги Ранов се срещна днес с временно изпълняващия длъжността управител на „Напоителни системи” ЕАД, клон Горна Тунджа-Стара Загора, Деница Баева. Двамата обсъдиха резултатите от извършените през първите осем месеца на тази година дейности за предпазване от вредни въздействия на водните обекти на територията на Старозагорска област.

Г-жа Баева съобщи, че със собствени средства дружеството „Напоителни системи” е извършило почистване на р. Сютлийка в землището на с. Калояновец и на р. Капошница в землището на с. Горно Ботево. Извършени са ремонтно-възстановителни работи и поддръжка на проводимостта на дерета, реки и отводнителни канали в цялата област. Превантивно е укрепена лявата предпазна дига на р. Марица в землището на с. Мирово.

По договори с външни изпълнители са извършени възстановителни работи по дясната дига на р. Сазлийка и аварийни работи по лявата дига на реката.

През следващите месеци се предвижда да бъде продължено укрепването с едроломен камък на лявата предпазна дига на р. Марица в землището на с. Мирово.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram