Известен дизайнер облича тази година Царица Роза и нейните подгласнички

Евгения Живкова ще ушие роклите на Царица Роза 2023 и подгласничките й. Новината съобщи кметът на Казанлък Галина Стоянова при представяне на акцентите в програмата от тазгодишното 120-то издание на Празника на розата.

Предвижда се 55-та Царица Роза и двете й подгласнички да носят на коронацията новите рокли, които екипът на талантливата дизайнерка преди това ще представи на модно ревю.

Последните пет Царици на Розата и подгласничките им обличаха дизайнерските рокли, изработени от дизайнерката Мариела Гемишева, трикратен носител на престижната „Златна игла“, известна с многобройни нестандартни и запомнящи се експериментални решения в областта на модата и арт пърформанса.

А Жени Живкова има забележителна кариера в модния бранш, задържайки се на върха вече над 30 години. Проектът й за Казанлък силно е впечатлил организаторите за празника, но детайлите около него ще останат неразкрити до последно, за да се запази моментът на изненадата.

Жени Живкова не за първи път си сътрудничи с Община Казанлък. През 2007 г., Фондация „Людмила Живкова – Знаме на мира”, съвместно с Общината, Фондация „Българска роза” и Сдружение „С грижа за децата до седем” проведе тук своята девета Асамблея „Знаме на мира 2007”.

Най-големият детски форум, посветен на международния ден на детето събра над 2000 деца от България, Русия, Сърбия и Македония.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram