Зов за помощ събуди предизборно казанлъчани, усилията продължават…

Да помогнем на Диан да продължи да се усмихва! Така озаглавихме публикация, която предизвика прилив на читателски мнения, съпричастност и дори гражданска активност, неочаквана за дните на предизборна кампания.  В нея разказахме за съдбата на 28-годишния казанлъчанин Диан Костов, който се нуждае от спешна операция, за да не бъде прикован към леглото. Сумата е нескромна и непосилна за възможностите на което и да е българско семейство, а родителите на Диан са похарчили в пъти по толкова, тъй като заболяванията, които се налага да лекуват се проявяват още в ранна детска възраст.  На 24 хил. лв. е оценена хирургическата интервенция, която ще бъде направена в столична клиника през януари. Тя предвижда имплантирането на нови изкуствени тазобедрени стави, а такава операция ще бъде прецедент за България. „Хем се радваме, хем ни се свило сърцето“, разказаха по телефона родителите. Разговорите с тях са почти ежедневни, не само защото първи публикувахме историята и провокирахме съпричастност, но и  защото продължаваме да го правим, както екипът на МГ „Вис виталис“, така и колеги журналисти, които „заразихме“с примера да помогнем, като направим историята за избавлението на Деян наша обща цел.
За съжаление, покрай изборите цялата кампания за Дидо замря, точно когато толкова много хора станаха активни и показаха отношение. Но усилията продължават. Факт е появата на сайтовете, които съдържат цялата необходима информация за Диан и неговото заболяване, с банкови сметки,
медицински документи и  контакти. На  www.helpdian.kazanlak.com и www.helpdian.net казанлъчани и съпричастни българи от цялата страна и чужбина ще могат да научават всичко свързано с развитието на случая с Диан. Ще могат да споделят, оказват помощ, да дават идеи и морална подкрепа, точно когато тя е най-необходима, особено ако времето накъсява.
В единия има и версия на английски език, така че числото на хората, които могат да прочетат и помогнат нараства значително. Нарастват и надеждите на родителите, защото колкото и благодарности да получаваме, за това, че реагирахме светкавично и поставихме началото, заслугата, за този резултат, е изцяло тяхна, както и на всички активни граждани в социалните групи, приели да не бъдат безучастни.
„ВЪВ ВАШИТЕ ОЧИ, С НАДЕЖДА СЕ ВГЛЕЖДАМ…“ с тези думи младият Диан ни посреща усмихнат от сайтовете, очакващ реакция. Вярваме, че неговият зов за помощ ще стигне от днес до още повече хора, както и че обществото ни ще се събуди, ще подаде ръка и ще покаже, че българите имат огромни сърца и все още могат да обичат.

За всички, които желаят да помогнат на Диан, има поставени КУТИИ ЗА ДАРЕНИЯ в хранителния магазин на ул. Ал. Стамболийски 30. /под девететажния блок с клуб по тенис на маса/, фризьорски салон „Мания“ /срещи детската „Ессен“/, Студио „Vouge“ /срещу „Занзибар“/.

Публикуваме още веднъж и банковите сметки, на които ще могат да се дарят средства за лечението на Диан.

Диан Костов
УниКредит Булбанк
BIC (SWIFT) код на УниКредит Булбанк – UNCRBGSF

Сметка

IBAN

Валута

Клон

9660 5066337305

BG89 UNCR 9660 5066 3373 05

BGN

467

9660 5166337309

BG25 UNCR 9660 5166 3373 09

USD

467

9660 5466337300

BG12 UNCR 9660 5466 3373 00

EUR

467

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram