Зов за помощ за Ники от Стара Загора

СПЕШНО! СПЕШНО! СПЕШНО!

Здравейте, поста ни отново ще е дълъг, но толкова неща се случиха за една седмица , че не знам от къде да започна.

Състоянието на Ники не е добро. Както знаете той, в продължение на 8 месеца се лекуваше в Анадолу Истанбул. Първите 3 месеца лечението имаше ефект, но от събитията през последната седмица стана ясно, че последните 5 месеца Ники вместо да се подобрява, той се влошава.

В предният ни пост ви казахме, че прогнозно ще ни трябват 25000 лв. Да ама не! В четвъртък вечерта получихме проформа за 41 000 лв. Шока беше огромен. Чудихме се кой път да хванем и как да се справим. Наложи се Вени, неговата съпруга спешно да се прибере в България, за да може да преведе парите от дарителската сметка към Анадолу. Уточнявам, че дарителските сметки не могат да се управляват от чужбина и за това се налага това.

Понеже Ники не може да стои сам, неговият брат Динко , смени Вени за да могат да се случат нещата.

Тези дни бяха ад! Мнението на лекарите от Анадолу се сменяше не всеки ден , а буквално на 30 минути. Това ни объркваше страшно много. Все чакахме нещо и все бяхме изненадвани неприятно. Ники междувременно не спираше да повръща, но лошото стана когато започна а повръща и кръв. Това наложи спешна гастроскопия и това което ни казваха , че е стеснение на дебелото черво, после стана стеснение на дванайсетопръстника , накрая се оказа че е ново раково образование. Поредният шок! От ПЕТ скенера , който му е направен се засегнаха бъбреците и започнаха да работят не както трябва.

Капака на всичко беше, когато лекаря извика Динко и му каза, че състоянието на Ники въобще не е добре и че можем да си го прибираме. Плакахме , викахме, не мога да ви опиша това през което минахме. В името на Николай много бързо трябваше да се възстановим психически и да търсим вариант. Слава Богу намерихме такъв след десетки звънения и разговори.

В петък започнах да организирам преместването на Ники в друга болница. Беше направена консултация по документи и така намерихме екип от лекари , които имаха желанието да се борят за живота на Ники. За тях беше изумително как до сега на Ники не му е включена имунотерапия в предвид агресивният рак с който се борим.

Има още неща , които не съсипаха от Анадолу , но не искаме да пишем всичко , защото тогава ще пиша до утре!

Само ще им кажа едно, понеже съм убедена че ще го прочетат. Винаги трябва да се борим до последно и това което казахте , че едва ли не нетрябва да си хабим парите, и да си го приберем да си починел в предвид състоянието му е безумие! От кое да си почине, като той се храни венозно. Той не може да се прибере у тях при положение , че е постоянно на системи. Да ,за да се лекува един човек му трябват пари, но не всичко е пари!

Имаме лъч надежда и ви умоляваме да не ни изоставяте. Борбата е много трудна. Много!

В събота започнах да организирам линейка с която Николай да бъде преместен от Анадолу до Мемориал Шишли Истанбул. Естествено и с това имахме трудности като се има в предвид , че са почивни дни, но важното е , че успяхме благодарение на Romoy.

В понеделник на обед Ники беше транспортиран и вече е в друга болница , а именно Мемориал Шишли гр. Истанбул.

За да го приемат по спешност трябваше в събота да преведем спешно 5000 евро като аванс. До тук добре но банката в България не прави международни преводи в събота. Това наложи да намерим инфарктно спешно, назаем тези пари , за да може да се платят в понеделник сутринта. Това наложи Вени отново да тръгне за Турция за да направи плащането.

От понеделник насам целият екип , който ще се занимава със случаят на Ники, проверява цялата медицинска документация и изследвания , за да се запознаят какво му е правено и какво не е за да знаят какво да предприемат от тук нататък.

Преди 2 часа получихме проформа от Мемориал за предстоящото лечение на Ники. Тя е на стойност 18920 евро, което се равнява на 37000 лв. Очакваме да получим и друга проформа, така , че не трябва да се отпускаме по никакъв начин. Ще ни трябват много пари, но не знаем колко.

Ники сега продължава да се храни венозно. Вливат му и системи за да не се губи течността в организма му, за да може му работят бъбреците. В предвид непрестанното повръщане, днес под упойка му беше направена нова гастроскопия, сложиха назогастритна тръбичка през носа, до тънкото черво за да да спрат повръщането и червата да започнат да работят по-добре и Ники да може да започне да се храни. Освен това по време на изследването са се установили разсейки в коремната област . Храна през устата не е приемал повече от 10 дни. Всичко е венозно. Започнаха да го подсилват с медикаменти. Утре ще му направят цветна снимка за да се види състоянието на червата, понеже от няколко дни Ники не е ходил по голяма нужда , а това е важно за общото му състояние. Утре ще му бъде направен и ехограф.

Междувременно днес си взехме парафиновите блокчета от Анадолу от взетата биопсия на Ники и сега предстоят нови изследвания, да не би да е пропуснато нещо. На този етап нямаме информация колко ще ни струва това.

Трябва да се подобри общото му състояние за да може да се включи имунотерапията и новата химиотерапия, която ще му назначат.

МОЛИМ ВИ, не ни изоставяйте в този труден момент.

МОЛИМ ВИ, ПОМОГНЕТЕ НИ за да спасим Ники.

ВЯРВАМЕ че има надежда.

* В цялата лудница , успяхме да предвижим и документите към DMS.

Когато е готов ще ви го обявим.

* Има група във фейсбук, в която ще се провежда онлайн @Благотворителен базар от Мони за Ники. https://www.facebook.com/groups/452603332847229 Групата е пусната преди секунди. Можете да продавате и купувате на воля. Поканете вашите приятели да се присъединят и заедно да помогнем на Ники.

* Междувременно започнахме и поставянето на дарителски кутии в цялата страна. В албума Дарителски кутии 2 ще качваме снимка на всеки един обект.

Моля , вижте снимките с обектите и намерете най-близката до вас. Всяка стотинка ни е безценна. Линк към албума https://www.facebook.com/media/set/?set=a.157432700311343…

Моля всички , които искат да поставят дарителска кутия да ни пишат лично съобщение до страницата за да можем да ви я изпратим заедно с документацията.

Живота на този млад баща е във Вашите ръце.

Молим Ви с цялото си сърце, ПОМОГНЕТЕ НА НИКИ ДА ЖИВЕЕ.

Нека се обединим и заедно му подадем ръка, на него, на семейството му.

Малката Симонка е вече ученичка има нужда от баща си. Има нужда да бъде подкрепяна и закриляна. Молим Ви, споделете, дарете, помогнете ни. Всичко на този етап стана благодарение на Вас, на Вашата подкрепа и съпричастност. Нека и този път да се обединим и успеем ЗАЕДНО. Благодарим Ви!

МОЛИМ ВИ, ПОМОГНЕТЕ НИ!

Начините чрез, които може да ни помогнете :

1. Дарение по дарителската сметка

Обединена българска банка „АД

Валута: лева

IBAN:BG18UBBS80021030870150

BIC:UBBSBGSF

Титуляр:Николай Иванов Дойчев

NIKOLAY IVANOV DOYCHEV

2. Дарение чрез PayPal : help-niki@abv.bg

3. Дарение чрез Revolut : @nikola55kr

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram