„Зелени“ доброволци от Европа в града ни

В началото на февруари пристигнаха новите доброволци от проект „Зелена Европа” на казанлъшката организация сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ” по програма „Европейски корпус за солидарност”. Те ще останат тук в рамките на 10 месеца.

Доброволците ще продължат работата по кампанията „Капачки за Казанлък“, която е насочена към събирането и намаляването на определени количества пластмасови отпадъци в местната общност чрез металните сърца в града ни. Ще се включат и в провеждането на събитието „Без пари“ за обмяна на дрехи и всякакви неща за намаляване на екологичния отпечатък, като кампанията се осъществява по няколко пъти в годината. Тя включва и предаване на неизползваемия текстил и стари обувки за рециклиране. Предстои да участват в повеждането на „Еко фестивал Казанлък“ с дейности по почистване на замърсени терени на язовир „Копринка” и в работни ателиета с екологична насоченост. Част от тях ще са с деца с „по-малко възможности” от дневните центрове в градът ни, а други с възрастни.

Ще продължат провеждането на инициативи за подпомагане на местната общност, като „Споделена Коледа” за даряване на хранителни продукти в помощ на самотно живеещи и социално слаби възрастни хора от Община Казанлък, акция “Помощник на Дядо Коледа” за събиране на играчки втора употреба за деца в нужда, еко работилници в казанлъшки училища и защитено жилище „Оптима“ с. Дунавци, инициатива „Кутия, пълна с щастие” – кампания за подаръци на възрастните хора от дома за стари хора № 3 за коледните празници, кампания „Куче-усмихни се!” за събиране на хранителните продукти за общинския приют, кампания „Взаимопомощ“ за подпомагане на хора в нужда, осъществяване на дейности с екологична насоченост по време на лятната академия на Народно читалище „Пробуда-1920” с. Копринка през 2022 г.

Писане на статии и материали за Младежка медия „ДоброволциТЕ” в сайта на проекта: https://theyouth.info/и печатният и вариант под формата на младежки бюлетин също е част от работата на доброволците.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram