Зелената класна стая в ОУ „Чудомир“ отвори врати

В ОУ „Чудомир” се състоя откриването на първата по рода си класна стая на открито, по проект „Пасивна еко класна стая“, разработен от СНЦ „Архитектура на бъдещето“, град Казанлък. С изпълнение на проекта се заема известният архитект, свързан с Казанлък, Гергана Барабонкова, която понастоящем живее в САЩ. Тя специализира в областта на енергоефективната и устойчивата архитектура и пасивните сгради. Работи в София, България и в Бостън.Класната стая от ново поколение беше реализирана от водеща пивоварна в областта, а ОУ „Чудомир”е избрано заради редица предимства, сред които разположението му, просторният училищен двор, модерната материална база.

Първите часове в Зелената класна стая на ОУ „Чудомир” проведоха учениците от „3 В” клас на казанлъшкото училище, а директорът Донка Севданска разказа за ползите от екологичното възпитание на децата, както и за поредицата от зелени инициативи, които продължават през цялата седмица.

В „Зелената класна стая”, в двора на ОУ „Чудомир”, ученици и от други местни училища ще могат да споделят, как да направим средата, в която живеем, по-приветлива и да я поддържаме чиста. А други успешни зелени идеи, в рамките на 8 поредни дни, ще радват децата на  Казанлък.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram