За 12 150 000 евро “М+С Хидравлик” купува най-големия си дистрибутор в Италия

Производителят на хидравлични мотори и кормилни управления „М+С Хидравлик“ АД е получил обвързващо потвърждение на отправена оферта за придобиване на 90 процента от капитала на италианската компания Oleotecno Hydraulic Сomponents Srl. – най-големият дистрибутор на фирмата от Казанлък.

Отправената офертата е основана на пазарна оценка, изготвена от PricewaterhouseCoopers Business Services Srl, Италия.
Цената за този пакет от дялове, които „М+С Хидравлик“ възнамерява да придобие, е 12 150 000 евро.
Плащането ще бъде разсрочено на три вноски в рамките на две години от датата на сключване на договора за придобиване на дяловете от капитала на Oleotecno Hydraulic Components Srl.
Предстои извършването на допълнителен финансов анализ на италианската фирма от PricewaterhouseCoopers Business Services Srl, Италия, както и преговори и консултации за уточняване на всички параметри по сделката.

От „М+С Хидравлик“ допълнително ще уведомят обществеността при сключване на сделката, уточниха от фирмата.
С реализирането на тази инвестиция, ръководството на компанията от Казанлък очаква да затвърди лидерската позиция на дружеството в световната хидравлика като водещ производител на хидравлични мотори, хидростатични сервоуправления, спирачки, клапани и аксесоари за тях и да увеличи стратегическото присъствие и дела на компанията от световния пазар.

banker.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram