„Живата памет“ на радио „Вис виталис“: 21.12.1992 г. – 21.12.2022 г. Първата в страната история на един регион, разказана в медийни жанрове

Час по час, ден след ден, година подир година. От 21 декември 1992 г. до 21 декември 2022 г. 30 години в реални факти, събития, сензации, прецеденти, инциденти, репортажи, интервюта, коментари, анализи, разследвания. Това е „Живата памет“ на радио „Вис виталис“.

„Живата памет“ е най-мащабният информационен проект на радио „Вис виталис“ и първата в страната история на един регион, разказана в медийни жанрове.

Публикуването ѝ в сайта на Медийна група „Вис виталис“ – presstv.bg започна от 21 декември 2020 г., когато радиото отбеляза своя 28-и рожден ден – като коледен подарък за слушателите и всички наши съграждани.

„Живата памет“ представлява най-новата история на Казанлък и региона в периода 1992-2022 г., съставена на база на новините и други журналистически форми, излъчвани в ефира на радио „Вис виталис“ и публикувани в сайта www.presstv.bg през тези години.

Това е един своеобразен радио-дневник на живота на хората в Казанлък и Долината, който отразяваше реалността от 1992 г. до 2015 г.

От днес „Живата памет“ включва и акцентите от действителността от 2015 до 2022 г. Проектът бе допълнен от екипа на радио „Вис виталис“ и вече читателите разполагат с пълната картина на развоя на времето и случилото се през последните 30 години.

От „Живата памет“ всеки може да си припомни или научи какво се е случило в определен ден, месец и година в Казанлък и населените места в общината във всички сфери на живота: икономика, бизнес, политика, здравеопазване, образование, култура, изкуство, литература, спорт, земеделие, животновъдство, инфраструктура и т.н. Всеки може да си припомни или научи имената на онези наши съграждани, които с ума и труда си, с постиженията и нововъведенията си, са оставили ярка следа в съвременната история на град Казанлък и община Казанлък.

От огромния и богат радио-архив, съхранен на хартиени, звукови и електронни носители, в „Живата памет“ са подбрани по-съществените събития и факти, които екипът на „Вис виталис“ е направил обществено достояние чрез ефира, реализирайки в практиката мотото на програмата – „Да настигнеш и изпревариш времето!“ и слогана на радиото „Животът, както звучи“. 

„Живата памет“ ще продължава да бъде попълвана утре, вдругиден, догодина. И след това…

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram