За чиста държава и чисти души призоваха млади социалисти

Десетки млади социалисти от Младежкото обединение в БСП Стара Загора се включиха активно в националната кампания „Да почистим България за един ден“.
Те избраха да изчистят парка около мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“. „Включихме се в кампанията, защото мислим, че всеки българин трябва да се старае да пази природата чиста. Нашият призив е кампанията да продължи и в домовете на хората, и в душите им“, каза един от организаторите Климент Пенчев. Избрали мястото, защото „Самарското знаме“ е един от символите на Стара Загора.
За няколко часа младите хора събраха десетки чували с нахвърляните из гората пластмасови чаши, хартии, бутилки и всякакви други боклуци. „Защо аз винаги като ходя в планината си събирам отпадъците в плик и ги изхвърлям в кошчето, а тук всички са хвърляли, където им падне по земята. Нали всеки знае, че трябва да пазим природата чиста „, коментира млад социалист.
„Това е поредната кампания, в която се включват членовете на Младежкото обединение в БСП в Стара Загора“, обясни Климент Пенчев. До 30 май продължава
кампанията „Подари книга, дари знание“. Идеята е да се съберат книги както за деца,

така и за възрастни. В зависимост от нуждите те ще бъдат дарени на детски градини, домове за деца лишени от родителски грижи, социални домове за възрастни хора и хора с увреждания.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram