За децата на Казанлък

За поредна година Ротари клуб- Казанлък и дамската организация Иннер Уил Клуб проведоха благотворителна вечер.  Общо 11 805 лева  са набраните средства, които допълват фонът за подкрепа на Децата на Казанлък с изявени дарби във всички сфери на живота. Уникалният фонд в града на розите е създаден преди 5 години, като през годините са набрани близо 70 хиляди лева. Средствата се използват от деца при техните национални и международни изяви, така и за подпомагане на различни клубове. В благотворителната вечер бе разигран търг с 9 предмета, проведе се томбола, продаваха се на специален щанд предоставени за целта различни предмети.  Вечерта откриха президентът на Ротари Клуб Пенко Говедаров и Дориана Минчева президент на Иннер Уил Клуб.

Вечерта за първи път в Казанлък свириха „Дикси бенд“, които внесоха изключително джаз настроение  по време на  вечерта.

 

По време на вечерта ротарианците заявиха:

Ние тук в Казанлък вярваме, че за да бъдем дар на света, първо трябва да подарим вяра и надежда да изградим силата на младия дух в нашата макар и малка общност наречена Казанлък.

Да, през последните години Ротари Казанлък и Инър Уйл Клуб откриха, една пътека, която превърнаха в широк път на надеждата. Тя наистина се нарича „Фонд за подпомагане на талантливи деца“. Всички вие знаете, че през последните години сме помогнали на вече стотици деца да покажат своя талант, да намерят своето място на международни сцени и състезания. Подпомогнахме млади физици, математици, певци, таланти на различни инструменти, художници – Децата на Казанлък. Да, техния талант, тяхната воля, тяхното виждане за света е това, което изгражда едно различно едно младо поколение. Техният дух е ,може би, духът на Казанлък, животът на България. Тяхната воля е нашето бъдеше и ние макар и малко, знаем и вярваме, че подготвяме този дар за Казанлък и Света.penko

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram