Затворете градините и яслите незабавно!

Училищните занятия да бъдат прекратени незабавно, а детските яслите и градини да бъдат затворени за 10 дни, призова старозагорският педиатър и общопрактикуващ лекар д-р Велимира Владимирова в ефира на Радио Стара Загора. От няколко дни се наблюдава драстичен скок на броя на болните деца, а най-малките пациенти с СOVID-19 вече са съвсем малки бебета. Според д-р Владимирова удължената междусрочна ваканция не е решение на задълбочаващия се проблем и ще бъде закъсняла мярка.

„Рязък е пикът на заболеваемостта. Светофарът свети в червено и се надявам някой от властимащите да го види. Казвам мерките да се вземат веднага, защото след десет дни процентът на заразените деца няма да бъде 24,3, а ще бъде – 48-50% и ще разболеем всички деца“, коментира д-р Владимирова.  

Тя посочи, че опашките пред лекарските кабинети и аптеките са огромни, а липсата на някои от лекарствата затруднява лечението.

„Затова апелирам тази деветдневна ваканция да се направи сега, нищо че срокът не е свършил, защото здравето на децата на България е много по-важно от класните работи и завършването на срока“, категорична е тя. 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram