Заседание на местния парламент и отчет на кмета в един ден

На своето ноемврийско заседание общинските съветници от Казанлък ще дебатират по 29 точки от дневния ред.
Първа точка в него е проект за решение относно осигуряване на съфинансиране за проект ”Внедряване на мерки за енергийна ефективност на СУ ”Екзарх Антим I”, гр. Казанлък”, финансиран от Национален доверителен екофонд.
В дневния ред присъства предложението за побратимяване с алжирския град на розите Блида, както и приемане на Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост на община Казанлък за 2017 г.
Съветниците ще гласуват предложения за изменение и допълнение на Наредба № 26 за определянето и администрирането на местни такси и цени на услуги на територията на община Казанлък.
На заседанието утре ОбС ще разгледа и искането на кмета на Розово от имоти в землището на селото да бъдат обособени спортна площадка и Стадион за нуждите на населеното място.
В дневния ред под № 11 ще бъде представен проектът за решение относно Пред-инвестиционно проучване и финансов анализ за цялата система на градския транспорт на гр. Казанлък, кандидатстване по ОП ”Региони в растеж” с проектно предложение ”Интегриран градски транспорт – етап 1” на обща стойност до 3 340 641,67 лв. – 100% безвъзмездна финансова помощ.
Ще бъде гледано и искането за промяна в бюджета на ИМ „Искра“. Ще се гласува за провеждане на публично оповестен конкурс за отдаване под наем за срок от 10 години на общински обект ”Плувен басейн”, /част от сграда с обща площ 486 кв.м, находящ се в СУ ”Екзарх Антим I”/ , става ясно от публикувания на страницата на Общината дневен ред.
Кметът на Казанлък ще отговаря и на питане каква е причината да бъде снета физическата охрана на ОДК „Св. Иван Рилски“ от началото на творческата година 1 октомври и как ще бъде гарантирана сигурността на децата, посещаващи заниманията по време на учебно-възпитателния процес.

В по-късен час, от 18:00 ч., в залата на Информационния център на улица „Искра“ №4 кметът на община Казанлък ще се отчете пред гражданите за първата година от мандат 2015-2019 година.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram