Заседава Комисията за разпределение на средствата в читалищата

Заседание на Комисията за разпределение на държавната субсидия на читалищата в Община Казанлък за 2013 г. се проведе днес. Председател на комисията е Сребра Касева, началник-отдел „Култура и туризъм в Община Казанлък, а членове са 23 души – по един представител от всяко читалище на територията на общината.
Заседанието протече при дневен ред, включващ мотивиран анализ на отчетите за дейността на читалищата за 2012 г.; гласуване на субсидията за 2013 г.; приемане на Работна комисия за разработване на критерии на Механизъм за разпределение на държавната субсидия за 2013 г.; приемане на Годишна програма за развитие на читалищната дейност за 2013 г. за внасяне в Общински съвет-Казанлък
Председателят на комисията Сребра Касева представи мотивиран анализ на отчетите на читалищата за 2012 г. и на протоколите от работните посещения в тях. Комисията прие разпределението на държавната субсидия в размер на 482 221.70 лв. Беше приета Работна комисия, която да разработи критерии за механизъм, по който ще се разпределя държавната субсидия за 2013 г.
В края на заседанието единодушно бе приета Годишна програма за развитие на читалищната дейност за 2013 г. за внасяне в Общински съвет Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram