Започнаха проявите за Деня на българския спорт

Под надслов „Не на агресията“ на изкуствения терен до стадион „Севтополис“ се проведе първото от събитията за Деня на българския спорт, организирани от Община Казанлък, Общински младежки съвет и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

„Чрез спорта посланията за достойно и отговорно поведение, толерантност и добронамереност искаме да стигнат до възможно повече деца, които са в рисковите групи. Учейки се на дисциплина и уважение към другия и останалите в общността, по-малките трябва да разбират своите отговорности, да знаят че правилата и законите за всички са равни“, обяснява секретарят на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните Мария Ненова.

Малко по-късно днес, от 17:30 ч. ще започне второто събитие от поредицата „Казанлък спортува“. Състезание с тротинетки ще събере казанлъшките малчугани в парк „Розариум“. В него могат да участват деца до 7 г., от 8-11 години и от 12-14 г. Организаторите се надяват на масово участие, защото забавленията са гарантирани, осигурени са и награди.

Утре, от 17:00 до 18:00 ч. предстоят игри със Спортен клуб по атлетика „Пендарева“, а след 18:00 ч. е стрелбата с лък по мишени.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram