Започва IX-то издание на Тракийските празници

Община Казанлък ще открие Празниците в Долината на тракийските царе с нов мултимедиен спектакъл на 29 август от 20.30 часа, в който са вплетени история, тракийско наследство, музика, танц и пиротехнически илюминации. Уникалният спектакъл се представя за първи път у нас и това ще бъде именно на IX-те Празници, посветени на наследството на тракийската цивилизация.

„Новите траки” е специална продукция, която цели да изтъкне усилията на Община Казанлък за нова културно-историческа столица на България. Спектакълът е създаден на основата на най-модерните и съвременни технологии – пиротехниката взаимодейства със светлинни ефекти на живо и създава уникален пиромюзикъл.

Спектакълът „Новите траки ’2014” е съчетание от мултимедия и пиромюзикъл представени върху сградите на Община Казанлък и Военния клуб, музика и танц с участието на група „Вакали“ и школата „Бага Тур“. Двете формации пресъздават наследството от духа на тракийските бойни изкуства, музика, танц и митология в нов и уникален стил, чрез изцяло оригинална музика и хореография.

Събитието е продължение на вече традиционните за община Казанлък празници,като осмисля по съвременен начин тракийското наследство, с което е толкова богат този регион.

Иновативното културно събитие обединява различни форми на традиционни и съвременни изкуства – музика, танц, изобразително изкуство, фотография и нови технологии, концерти, изложби, спектакли.

Празниците в Долината на тракийските царе се изпълняват по проект „Докоснати от древността“ с бенефициент община Казанлък (Договор BG161PO001/1.1–10/2010/020), по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за създаване и промотиране на иновативни културни събития” по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013“.

programa_A5-2_532

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram