Започва реконструкцията на покрития плувен басейн в Стара Загора

„Ремонтът и модернизацията на покрития плувен басейн в Стара Загора  ще доведе до съществени икономии за общината, чрез намаляване на разходите за издръжка. За децата в спортните клубове, които тренират тук ежедневно, ще бъдат осигурени много по-добри условия и резултатите няма да закъснеят“. Това каза кметът на Стара Загора Живко Тодоров при първата копка за реконструкцията на басейна. Той допълни, че общината реализира поредния успешен проект по програмата JESSICA, след централния общински пазар и стадиона „Трейс Арена“ в кв. „Кольо Ганчев“.

На събитието присъстваха още Мартин Заимов, изпълнителен директор на  Европейската инициатива за устойчиво градско развитие JESSICA и представители на фирмата изпълнител „Рудин“ ООД.

Одобреният инвестиционен кредит е за близо 2 млн. лв. Дейностите включват: разширяване на басейна в южна посока; цялостен ремонт и саниране; модерен дизайн; съвременна вентилационна инсталация и нова технология за филтрация на водата; смяна на дограмата и подовата настилка; енергийно ефективни соларни панели за подгряване на водата, обезшумяващи системи и др. В проекта е заложено още изграждане на допълнителни трибуни на две нива с 400 места и достъп за граждани в неравностойно положение. Конструкцията на сградата ще бъде укрепена с поликарбонатни нишки и метални връзки за устойчивост при земетресения. Ще бъде променена и цялата прилежаща инфраструктура.

Крайният срок за изпълнение на проекта е 20 ноември 2015 г.
Покритият плувен басейн в Стара Загора е открит през 1972 г. и днес в него ежедневно тренират близо 600 деца на различна възраст.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram