Започва кампания в подкрепа на жени, пострадали от домашно насилие и дискриминация

Сдружение „Жените на Казанлък“ започва инициативата „22 дни на предизвикателствата“, съобщи за БТА председателят Стела Кехайова. Тази кампания е част от Програмата на организацията за подкрепа и обучение на жени, пострадали от домашно насилие и насилие на работното място или от други форми на дискриминация и нарушаване на трудовото законодателство. 

Кампанията ще започне на 2 март от 16:00 часа в Младежкия дом в Казанлък. В рамките на 22 работни дни всички жени, които се нуждаят от безплатни юридически или психосоциални консултации, ще могат да се обърнат за съдействие и подкрепа към специалистите на сдружението по въпроси, свързани с домашното насилие, насилието, основано на пола, трудово законодателство, дискриминация и неравенства между мъжете и жените, уточни Кехайова.

„С  тази инициатива ще направим опит да се преодолее апатията, която е обзела голяма част от българското общество, когато се касае за права на жените и защита от насилие. Тя ще бъде и призив за действие, защото правата не са даденост, а са резултат от дълъг и упорит процес – социална промяна, промяна на нагласите и непримиримостта към насилието и дискриминацията“, коментира Стела Кехайова. Тя подчерта, че една от основните цели е жените сами да пожелаят да отстояват правата си.  

Инициативата се осъществява със съдействието на програма „Мисия възможна“ на Български фонд за жените.

БТА – Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram