Задържаха 45-годишен за трафик на хора

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 45 годишен мъж от гр. Стара Загора, привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че за времето от януари 2012 г. до месец април 2016 год. в Стара Загора е “ набрал и приел отделно лице, с цел да бъде използвано за развратни действия независимо от съгласието му, като деянието е извършено чрез използване на принуда и чрез обещаване на облаги – престъпление по чл.159а, ал.2, т.2 и т. 6 вр. с ал.1 от Наказателния кодекс.“, съобщи пресцентърът на Апелативната прокуратура – Пловдив.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че от 2012 г. мъжът е съжителствал с пострадалата жена в Стара Загора. Той я принуждавал да извършва сексуални услуги с различни мъже срещу заплащане. „Заработените“ средства от 31-годишната жена прибирал.

Мъжът неколкократно е осъждан за престъпления от общ характер. Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че той е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram