Задържаха телефонни измамници, завлекли възрастни хора от Казанлък

На 8 септември служителите на ОДМВР – Стара Загора, ГДНП – София, ОДМВР – Велико Търново, РУ  – Казанлък и РУ – Горна Оряховица, в гр. Горна Оряховица проведоха специализирана полицейска операция за противодействие на телефонните измами, съобщи ОД на МВР в Стара Загора.

В хода на операцията в къща в гр. Горна Оряховица, в момент на извършване на телефонни измами, са задържани лицата: К. Д. на 49 години и И. Д., на 37 г., двамата от гр. Горна Оряховица, криминално проявени и осъждани за измами.

При последвалите процесуално-следствени действия са намерени и иззети 12 мобилни телефонни апарати, 9 СИМ карти, компютърна конфигурация и парични суми.

Установено е, че двете лица са извършители на телефонни измами и опити за телефонни измами на териториите на гр. Стара Загора, гр.  Казанлък, гр. Плевен, гр. Хасково и гр. София по схеми: „освобождаване на колетна пратка“, „съдействие от полицията за задържане на телефонни измамници“ и „пострадал при злополука роднина, за когото е необходимо предоставяне на голяма сума пари за извършване на спешна операция“.

Лицата са задържани първоначално за срок до 24 часа в РУ – Казанлък.

На 09.09.2016 г. са им повдигнати обвинение за извършено престъпление по чл.209 НК и им е наложена мярка за неотклонение „Задържани под стража“ за срок от 72 часа. Работата по случая продължава под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък, съвместно с ГДНП – София и ОДМВР в страната, на чиито територии са извършвани измамите.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram