Жълт код за опасни жеги

Жълт код за опасно горещо време е в сила днес за Старозагорска област. Предупредителният код е обявен и за цялата страна.

Според синоптичната прогноза днес ще бъде предимно слънчево, около и след пладне – горещо. Температурите още ще се повишат и максималните ще са между 34° и 39°, по Черноморието – малко по-ниски. Главно над планинските и западните райони ще се развива купеста облачност и на отделни места там, вечерта и през нощта срещу вторник, ще превали и прегърми.

Над планините ще бъде предимно слънчево и още малко по-топло. В следобедните часове над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Само по най-високите върхове ще духа слаб северозападен вятър. Максималната температура но височина 1200 метра ще е 28°, на 2000 метра – около 20°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа характерен бриз. Максималните температури ще са 30°-32°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето 1-2 бала.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram