Живка Аладжова: Радвам се, че в Стара Загора местната власт и държавата могат да работят ръка за ръка в името на хората

Областният управител на Стара Загора Живка Аладжова и кметът на града Живко Тодоров подписаха договора, с който Министерството на отбраната безвъзмездно прехвърля собствеността на 90 дка терен на територията на бившите артилерийски казарми на Община Стара Загора.

„Чувствам се удовлетворена, тъй като това беше един от ангажиментите, които поех пред самата мен. Наистина се вълнувам, защото виждам резултат, който ще бъде полезен за хората, а за мен това е най-важното. Всичко беше свързано с доста срещи, доста ангажименти и ясно отстояване на позицията, че този проект трябва да се случи. Очакваме от община Стара Загора да изгради един наистина хубав парк, с модерен спортен център в него. Такъв, с който старозагорци и всички жители на областта се гордеят и да използват с удоволствие. Благодаря на министъра на отбраната Ангел Найденов и министъра на финансите Петър Чобанов за съдействието. Радвам се, че тук в Стара Загора показваме, че местна власт и държава могат да работят ръка за ръка в името на това да бъдат полезни на хората”, каза Живка Аладжова след подписването на договора.

Кметът Живко Тодоров подчерта, че решението за прехвърляне на собствеността е изключително важно за Стара Загора и посочи, че проектът за изграждане на парк и спортна зала на терена е един от най-стойностните, които правителството ще финансира по публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. „Благодаря на правителството и на областния управител за взетото решение. Когато община и държава работят заедно, могат да се случат чудеса”, заяви Тодоров. Той обясни, че на 70 дка от терена ще бъде изграден парк с игрища за футбол, тенис, баскетбол, както и открита сцена за изнасяне на концерти и мини зоопарк.  За изграждането на парка правителството отпусна 4 млн.лева по публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. На втори етап, в югоизточната част на парцела, ще бъде продължена ул. Христо Ботев, а на около 20 дка ще бъде изградена многофункционална спортна зала с паркинг на няколко етажа. За построяването й общината ще може да кандидатства по публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите” през 2015 година.

Предстои обществено обсъждане на изготвения вече проект за ПУП на имота на 23 май и се очаква на сесията на Общинския съвет на 29 май той да бъде приет.

След подписването на договора Живка Аладжова и Живко Тодоров посетиха района на бившите артилерийски казарми и разгледаха парцела в компанията на бриг.ген. Любчо Тодоров – командир на Втора Тунджанска механизирана бригада.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram