Живка Аладжова подкрепя изграждането на Център за професионално обучение и компетентност „Америка за България” към Тракийския университет

„Тракийският университет е генератор на знанията в област Стара Загора, свързани с реализирането и приложението на научните постижения в растениевъдството и животновъдството. Тук се подготвят и обучават едни от най-добрите специалисти в сферата на животновъдството и растениевъдството. Знаете, че във всяко начало първо е науката и затова за нас е от изключително значение осигуряването на добра подготовка и възможност за кариерно развитие на кадрите. Като Областен управител на област Стара Загора подкрепям идеята за изграждането на Център за професионално обучение и компетентност към Тракийския университет. Ще работя за това центъра да получи своето национално значение. Търсим най-подходящия начин, по който да подкрепяме бизнеса, когато готвим кадри за бизнеса, за да може нашите млади хора да остават да работят и живеят тук“, каза Областният управител Живка Аладжова на представителите на Фондация „Америка за България“ и Тракийския университет на работна среща.
В разговорите, които се проведоха в Тракийския университет участваха ректорът на университета проф. Иван Станков, помощник- ректора доц. Добри Ярков, деканът на Аграрния факултет проф. Радослав Славов, проф. Юрий Митев и президента на Фондация „Америка за България“ Патрик Бракен, както и Виолета Недева и Николай Трайков от същата фондация.
По време на разговорите бе обсъждан проекта за изграждането на Център за професионално обучение и компетентност към Тракийския университет. Целта е там да се обучават фермери от цялата страна от секторите животновъдство и растениевъдство. Предвижда се задълбочаване на сътрудничеството с бизнеса, осигуряване на възможност за кариерно развитие, професионално обучение и повишаване на квалификацията и изготвянето на анализи за аграрните политики.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram