Живка Аладжова: Започва изплащането на заплатите в „Ремотекс”

Утре (22.11.2013 г.) започва изплащането на заплатите в „Ремотекс“, това каза Областният управител Живка Аладжова пред журналисти след среща с изп. директор Стефан Чорчопов и директора на Инспекцията по труда Камен Маринов. За мен е изключително важно 600 –те работници да получат възнагражденията си за положения труд и обстановката да се успокои в Раднево.

Преди десет дни Аладжова възложи проверка във връзка с получен до нея сигнал за нередовно изплащане на заплатите на работниците. Инспекцията по труда в Стара Загора е наложила три санкции от по 20 000 лв. на „Ремотекс“ ЕАД, заради неизплащане на трудовите възнаграждения на работниците. Това става ясно от доклад, изпратен от трудовата инспекция до Областния управител Живка Аладжова.

Днес „Мини Марица – Изток“ са погасили 80 % от задълженията си към частното предприятие, до понеделник те ще бъдат на 100 %, каза Аладжова пред журналисти. Служители и работници на частното дружество „Ремотекс“ в Раднево, излязоха на протест днес, тъй като не са получавали заплати от девет месеца. Основната дейност на фирмата е ремонт и поддръжка на минна техника.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram